Layers of Fears uit de (verf)doeken gedaan

News
donderdag, 09 juni 2022 om 21:51
layers of fearf1654804254
Tijdens Summer Game Fest 2022 werden we getrakteerd op de eerste beelden van Layers of Fears. Fans zaten al lang te wachten op nieuws van Bloober Team over een nieuwe Layers of Fear game.
Layers of Fear is een geliefde horror-game uit de stal van Bloober Team, de studio die we kennen van onder andere The Medium. Er gingen al een tijdje geruchten dat er misschien een nieuwe Layers of Fear-game in de maak was. Bij Summer Game Fest 2022 hebben we eindelijk bevestiging gekregen met behulp van een spectaculaire trailer.
In de trailer kunnen we zien dat Bloober Team gebruik maakt van Unreal Engine 5 om Layers of Fears echt tot leven te brengen. De lichteffecten lijken de horror naar een nieuw niveau te tillen, iets wat blijkbaar alleen maar mogelijk is op next-gen platforms, want de PS4 en Xbox One blijven achter in het stof. In 2023 kunnen we aan de slag met het nieuwste project van Bloober Team.

Geen verrassing voor Summer Game Fest 2022

Dat Bloober Team zou verschijnen bij Summer Game Fest 2022 was niet echt een verrassing, maar de aankondiging van Layers of Fears was dat misschien wel. Fans van Silent Hill hoopten vooral dat de populaire horrorstudio aan een remake zou werken voor de iconische horrorfranchise.
Tijdens de show werden ook nog een aantal andere games getoond. Zo werd een gloednieuwe Aliens-game uit de doeken gedaan die in 2023 moet verschijnen. De game heet Aliens Dark Descent. Verder werd ook uitgebreid gameplay van The Callisto Protocol getoond en zagen we een level uit Call of Duty Modern Warfare 2.
Summer Game Fest gaf verder een blik op een titel die al meer dan tien jaar in ontwikkeling is, genaamd Routine. Ook werd een gloednieuwe game genaamd Fort Solis getoond. In die game spelen Troy Baker (The Last of Us) en Roger Clark (Red Dead Redemption 2) een rol.