Krijgt Verstappen concurrentie in Japan?: "Iedereen zit dichterbij elkaar"

News
vrijdag, 05 april 2024 om 11:30
max verstappen gp japan 2024 vt1
Max Verstappen is het raceweekend in Suzuka meteen goed begonnen. De Nederlander was direct de snelste in de vrije training en is tevreden met de balans van de auto, maar hij merkt ook op dat het veld dichter op elkaar zit.
Na slechts drie rondjes te hebben gereden tijdens de GP van Australië, zal Max Verstappen erop gebrand zijn om een goed resultaat te behalen tijdens de GP van Japan. Dat de Nederlander weer helemaal terug is, werd direct duidelijk tijdens de eerste vrije training. Toen wist Verstappen meteen een gat van bijna twee tienden te slaan met de rest van het veld.
In een reactie op Verstappen.com laat de regerend wereldkampioen weten dat hij erg positief kijkt naar de eerste sessie voor de GP van Japan. Maar mogelijk kan er ook meer strijd zijn voor de overwinning op zondag.

“Het was een goede start voor ons. De balans was niet verkeerd en dat is altijd een goede manier om te beginnen. Het lijkt erop dat iedereen wat dichter bij elkaar zit vergeleken met vorig jaar.”

- Max Verstappen

Verstappen afwezig in VT2

In de tweede vrije training eindigde Verstappen niet bovenaan de tijdenlijst. Sterker nog, de Nederlander was helemaal nergens terug te vinden in de resultaten van de training. Red Bull Racing besloot namelijk om niet deel te nemen aan VT2, vanwege de lastige weersomstandigheden.
Door lichte regen was het circuit te nat voor de normale slicks, maar tegelijkertijd te droog om lang te kunnen rijden op de intermediate banden. De voorspelling is dat er zaterdag opnieuw regen zal vallen en veel coureurs, waaronder Verstappen, willen hun intermediate banden voor die sessies sparen en ze niet kapot rijden op een halfnatte baan.
VT3 zal erg vroeg beginnen voor Nederlandse kijkers. Die sessie gaat namelijk van start om 04:30. De kwalificatie zal vervolgens een paar uur later beginnen om 08:00 Nederlandse tijd.