Disney+ onthult plannen tegen wachtwoord delen

News
vrijdag, 05 april 2024 om 11:00
disney plus logof1628271403
Het mag eigenlijk niet, maar veel mensen delen wachtwoorden voor streamingdiensten met vrienden. Netflix werd vorig jaar de eerste dienst die daar actief actie tegen onderneemt en Disney+ is het nu ook van plan. Nu is eindelijk enigszins duidelijk wanneer we in Nederland iets gaan merken van het nieuwe beleid.
Disney+ is al een tijdje bezig om het delen van accounts aan te pakken, maar gaat tot dusver nog voorzichtig te werk. Nieuwe regels rondom account sharing gelden bijvoorbeeld nog maar in een paar landen. In een interview met CNBC laat Disney-CEO Bob Iger nu weten dat er dit jaar een bredere uitrol volgt.
In juni worden er, wederom in een klein aantal landen, nieuwe maatregelen tegen het delen van wachtwoorden uitgerold. In september worden ze uitgebreid naar alle gebruikers, dus waarschijnlijk ook in Nederland. De werkelijke regels tegen het delen van accounts lijken op die van Netflix.

Extra betalen voor Disney+-gebruikers buiten je huishouden

Als je Disney+-account buiten je huishouden gebruikt wordt, kan er een melding verschijnen dat de kijker een eigen account moet nemen. Maar net als bij Netflix komt er ook een optie om een kijker van buiten je huishouden toe te voegen aan je account voor een extra bedrag per maand. Dat zal dan vermoedelijk goedkoper zijn dan een heel extra account voor die persoon.
Hoeveel Disney+ gaat vragen voor een persoon buiten het huishouden is helaas nog niet bekend. Dat zal waarschijnlijk iets duidelijker worden in juni, wanneer de eerste landen te maken krijgen met deze maatregel. Maar prijzen kunnen per land verschillen.
Het is trouwens ook niet bekend hoe Disney+ precies gaat bijhouden wanneer een account gebruikt wordt buiten jouw huishouden. Netflix kijkt vooral naar het IP-adres van een gebruiker en naar het specifieke apparaat dat gebruikt wordt. Omdat sommige apparaten van nature mobiel zijn, worden tablets en smartphones minder gecontroleerd dan bijvoorbeeld tv’s of consoles.