Red Bull-talent prijst Max Verstappen: "Enige die mij echt advies gaf"

News
dinsdag, 02 april 2024 om 13:30
liam lawson gp saoedi arabie 2024f1712052373
Liam Lawson mocht vorig jaar zijn debuut maken in de Formule 1. Het Red Bull-talent prijst hoe Max Verstappen destijds één van de weinigen was die hem echt advies gaf.
De overstap van de Formule 2 of een andere junior-serie naar de Formule 1 is een flinke. De auto’s zijn een stuk sneller en complexer en de bijkomende G-krachten zijn veel hoger. Dat werd eerder dit seizoen weer duidelijk toen Ollie Bearman plaats nam in de Ferrari van Carlos Sainz.
Eenzelfde plotselinge invalbeurt had Liam Lawson voor de GP van Nederland, toen Daniel Ricciardo tijdens de training uitviel met een gebroken hand. Lawson had alleen VT3 om zich voor te bereiden, om meteen daarna de kwalificatie te rijden en de race - en de Grand Prix was ook nog eens kletsnat, wat een enorme uitdaging is voor een rookie.
In een interview met Fox Sports Australia laat het talent van Red Bull weten dat Max Verstappen één van de weinigen was die hem advies gaf voorafgaand aan de race. Ook zou de Nederlander in het echt heel anders zijn dan op televisie.

“Buiten de auto is hij eigenlijk een hele aardige kerel. Ik denk dat hij nogal agressief kan overkomen op tv, maar hij is gewoon super competitief en hij is echt een hele goede kerel. Toen ik vorig jaar reed, was hij een van de weinigen die echt openstond om te praten en advies te geven. Hij kwam binnen en zei 'zorg dat je ervan geniet, probeer eraan te denken dat je ervan geniet'. Hij was echt goed en stond open voor advies.”

Terugkeer van Lawson in F1?

Met zijn debuut in de Formule 1 en de twee races daarna maakte Lawson veel indruk, onder andere door punten te scoren tijdens de GP van Singapore. Ondanks dat kreeg hij voor dit seizoen alleen geen stoeltje bij het team van Visa Cash App RB. Een stoeltje lijkt wel gegarandeerd voor 2025, maar er zijn geruchten dat Daniel Ricciardo mogelijk al vroegtijdig wordt vervangen door Lawson als de Australiër geen betere prestaties kan tonen.