Komt deze PS5 feature veel sneller dan gedacht?

News
maandag, 24 oktober 2022 om 18:00
playstation 5 thumbf1624433855
Er is al een tijdje veel te doen om Discord op consoles. Op Xbox is de populaire chat-app nu beschikbaar als voice chat alternatief. Op PlayStation moet dat ook gaan gebeuren en het lijkt misschien eerder voor de deur te staan dat gedacht.
In een wereld waarin Crossplay steeds meer de standaard wordt, is het handig als je Discord op je console kunt gebruiken, in plaats van de voice chat die zich beperkt tot het ecosysteem van die console. Dat begint alleen nu pas langzaam te komen: Xbox heeft het nu een ruime maand. De verwachting was dat het pas volgend jaar op PlayStation ging gebeuren.
Maar Twitter-gebruiker Zuby_Tech plaatst nu screenshots van een bericht over Discord chat-integratie op PlayStation. Dat doet vermoeden dat deze integratie misschien al vrij dichtbij is. Het bericht spoort namelijk aan om je Discord-account te koppelen aan je PSN-account, waarbij beloofd wordt dat je voice chat kunt gebruiken (overigens alleen op PS5).
Het kan natuurlijk ook zijn dat Discord die feature benoemd omdat bekend is dat hij gaat komen, ook al staat er officieel nog geen datum voor. Dat zou alleen wel wat voorbarig zijn, aangezien de laatste geruchten beweren dat de feature pas in maart komt. Als dat klopt is het misschien wat misleidend om nu al van de daken te schreeuwen dat het gebruik van Discord voice chat op PlayStation een voordeel is van het koppelen van je accounts.

Hoe werkt de Discord voice chat feature op Xbox?

Zoals gezegd is het op Xbox al mogelijk om Discord te gebruiken voor voice chat doeleinden. Dat gaat alleen nog wel een beetje omslachtig: je moet eerste een call joinen via je telefoon of comptuer, waarna je die call kunt overzetten naar je console. Xbox werkt eraan om dat proces verder te stroomlijnen.

Populair Nieuws