Consumentenbond: “Netflix in de fout met aanpak account delen”

News
maandag, 24 oktober 2022 om 17:30
netflix 5432181 1920f1658221200
Er zijn eigenlijk zo lang als Netflix een streamingdienst is al mensen die hun account delen. Dat is eigenlijk niet de bedoeling en omdat Netflix financieel in wat zwaarder weer zit dan gebruikelijk wil het bedrijf erop ingrijpen. De manier waarop valt alleen niet goed bij de Consumentenbond.
Netflix wil klanten vanaf volgend jaar laten betalen wanneer er vanaf een ander adres dan thuis gekeken wordt. De dienst wil registreren met welke tv je kijkt en vanaf welke locatie. Als je langer dan twee weken op een andere locatie wil kijken met een tv, dan moet je of je locatie permanent veranderen, of bijbetalen om dat adres aan je abonnement toe te voegen.
Deze manier om account delen tegen te gaan mag alleen niet, zo stelt de Consumentenbond op Twitter. Europese regelgeving stelt dat abonnementen van streamingdiensten met je mee reizen, ook als je ergens langer dan 14 dagen blijft. Zolang je hoofdadres in Nederland is, mag je overal waar je wil inloggen op Netflix. Plannen van Netflix om klanten die langer op een ander adres verblijven te laten bijbetalen gaan dan ook tegen de wet in.
Waarschijnlijk mag Netflix dit plan wel doorvoeren in verschillende andere landen, zoals de thuismarkt in de VS, of in de landen waar de toeslag al een tijdje getest wordt. De vraag is nu of het plan hier alsnog wordt doorgevoerd, met het risico op een boete. Het is Netflix’ bedoeling om de toeslag tegen account delen vanaf 2023 te rekenen, dus we zullen binnen een paar maanden merken wat de dienst in Nederland gaat doen.

Consumentenbond tikt streamingdiensten vaker op de vingers

Het is niet de eerste keer dit jaar dat de Consumentenbond een streamingdienst moet wijzen op een probleem. Eerder dit jaar tikte de dienst ook Viaplay op de vingers vanwege het grote aantal onbehandelde klachten over de streamingdienst. Sindsdien is Viaplay in een aantal opzichten verbeterd, dus hopelijk kiest ook Netflix eieren voor zijn geld.

Populair Nieuws