Discord op Xbox wordt veel beter

News
donderdag, 20 oktober 2022 om 13:30
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Discord is mogelijk de meest populaire manier voor gamers om met elkaar te chatten te bellen. Sinds kort kun je de dienst ook op Xbox gebruiken. Binnenkort wordt dat alleen nog veel makkelijker.
Terwijl PlayStation nog werkt aan een update met Discord-integratie, heeft Xbox deze deze functionaliteit sindskort op de Xbox geïntegreerd. Via je Xbox kun je nu Discord gebruiken als een vervanger van voice chat. Alleen is de manier waarop je dat moet doen nog een beetje omslachtig.
Je moet namelijk eerst aan een voice channel deelnemen in de Discord app, waarna je het kanaal waar je in zit kunt overzetten op je Xbox. Maar via het Xbox Insider programma wordt nu een manier getest om die stap over te slaan. Je kunt je dan direct vanaf je Xbox dashboard aansluiten bij een gesprek.
Dat geldt niet helemaal voor alle gesprekken. Kanalen in servers kun je vanaf je Xbox joinen zonder verder door hoepels te hoeven springen. Maar als je een vriend rechtstreeks wil bellen moet je dat nog steeds starten in de app en overzetten naar je console.

Wanneer komt deze verbeterde Discord-functionaliteit naar jouw Xbox?

Zoals gezegd zit deze verbetering voor Discord momenteel nog in de testfase. Gelukkig duurt het met nieuwe Xbox features meestal niet lang voordat ze onder alle gebruikers worden uitgerold. Het is goed mogelijk dat je nog voor het einde van het jaar je telefoon achterwege kunt laten bij het gebruiken van Discord op je Xbox.

Populair Nieuws