Discord nu beschikbaar voor Xbox consoles

News
donderdag, 15 september 2022 om 14:00
discord lgoof1616513416
Xbox-spelers hebben vanaf nu een nieuwe manier om met elkaar te praten tijdens een gaming-sessie. Vanaf nu kun je namelijk Discord gebruiken in plaats van de gewone voice chat. Dit werd al getest onder Insiders.
Bij multiplayer games is het handig om met elkaar te kunnen praten. Op de meeste consoles is daar al een optie voor, maar veel spelers geven tegenwoordig de voorkeur aan Discord. Helemaal bij games met crossplay, waarbij de voice chat van de console zelf je niet met je teamgenoten op een ander platform laat praten, is de chatdienst een populaire optie.
Daarom is Microsoft een tijdje geleden begonnen met het testen van een manier om Discord vanaf je Xbox te gebruiken. De test lijkt geslaagd, want de functie is nu voor iedereen beschikbaar. Om hem te gebruiken moet je je Discord account koppelen aan je Xbox, ook als je dat al eerder gedaan hebt.
Daarna kun je vanuit Discord een spraakkanaal joinen. Dat kun je vervolgens overzetten naar je Xbox om het te gebruiken via je console zonder dat je je telefoon of computer er bij hoeft te houden. Als je toch gewone voice chat wil gebruiken kun je makkelijk tussen de twee switchen.

Ook PlayStation krijgt Discord integratie

Microsoft is overigens niet de enige die Discord chats naar console gaat brengen. Ook PlayStation werkt naar verluidt aan deze functie. Die verschijnt alleen waarschijnlijk pas in maart 2023, dus Xbox is ze daarin wel ruim voor.