Komt Baldur's Gate 3 naar de Nintendo Switch 2?

News
maandag, 18 september 2023 om 15:30
baldurs gate 3 headingf1690885752
Baldur’s Gate 3 komt naar steeds meer platformen en mogelijk komt er nog eentje bij. Door een bedankje in de credits lijkt het erop dat de RPG misschien naar de Nintendo Switch 2 komt.
Sinds augustus is er ineens een grote kandidaat voor Game of the Year erbij gekomen. Toen verscheen namelijk Baldur’s Gate 3 voor PC en de RPG heeft veel spelers verrast. Momenteel is het de beste beoordeelde game van het jaar op Metacritic, samen met Tears of the Kingdom, en op Steam heeft Baldur’s Gate 3 een rating van maar liefst 95 procent.
Sinds de succesvolle release op PC is de game ook verschenen op de PlayStation 5, met dezelfde zeer positieve ontvangst, en staat voor later dit jaar de lancering op de Xbox Series X/S gepland. Aangezien Baldur’s Gate 3 nogal wat vraagt van de hardware, is er geen release voor de Switch aangekondigd. Maar dat betekent niet dat de game helemaal niet op een Nintendo console verschijnt.
Er gaan namelijk geruchten dat Baldur’s Gate 3 naar de Nintendo Switch 2 komt. De reden daarvoor is een Special Thanks voor Etsushi Iizuka in de credits. Iizuka werkt al jaren voor Nintendo en hij houdt zich met name bezig met het brengen van third party games naar verschillende Nintendo consoles.

Nieuwe features voor Switch 2

De laatste tijd stromen er steeds meer geruchten binnen over de Nintendo Switch 2. Zo zou Nintendo de nieuwe console al achter gesloten deuren hebben getoond op gamescom en daar een aantal gewilde features onthuld. Naar verluidt krijgt de Switch 2 de mogelijkheid om games te draaien met ray-tracing aan en gebruik te maken van DLSS - de technologie van Nvidia om de resolutie te upscalen door middel van AI.
Daarnaast zouden lange laadtijden ook verleden tijd moeten zijn. In plaats van laadschermen van ongeveer 30 seconden bij Breath of the Wild en Tears of the Kingdom, zouden er vrijwel geen laadtijden meer zijn. Dat betekent dus dat de Switch 2 een snelle SSD krijgt, als de geruchten kloppen.