‘Nintendo Switch 2 heeft DLSS en ray-tracing’

News
donderdag, 07 september 2023 om 14:00
20211005 switcholed8f1633465772
Niet al te lang geleden ging er een gerucht dat de Switch 2 getoond was op gamescom. Nu komen daar meer details over naar buiten. Naar verluidt heeft de nieuwe console heel wat meer in zijn mars dan de huidige Switch.
De Nintendo Switch 2 wordt volgens de meest recente geruchten volgend jaar verwacht. Er was alleen nog niet heel veel duidelijk over de capaciteiten van het apparaat. VGC heeft nu het één en ander vernomen over een demo die aan ontwikkelaars is getoond tijdens gamescom 2023.
Zoals ook Eurogamer al meldde is er een demo getoond van een verbeterde versie van Breath of the Wild (die waarschijnlijk niet daadwerkelijk wordt uitgebracht). Maar er is nog een ander knap staaltje werk getoond. De Matrix Awakens tech demo voor Unreal Engine 5 zou namelijk getoond zijn.
Deze demo verbaasde vriend en vijand toen hij voor het eerst werd getoond door zijn grafische kwaliteit. Nu wordt beweerd dat de Switch 2 hem op een kwaliteit kan draaien die vergelijkbaar is met de PS5 en Xbox Series X en dat ray-tracing zelfs aanstond. Dat is mogelijk dankzij DLSS, een techniek die beelden met kunstmatige intelligentie kan upscalen zodat je van een hoge resolutie kunt genieten zonder erg veel in te leveren op performance.

Zijn de Switch 2 specs vergelijkbaar met PS5 en Series X?

Dat de Unreal Engine 5 demo er mooi uitzag wil alleen niet zeggen dat de Switch altijd beelden kan genereren die net zo mooi zijn als op PS5 en Xbox Series X. The Matrix Awakens is een tech demo en geen volledige game. Desondanks lijkt het erop dat de Switch 2, mede dankzij DLSS tot heel wat in staat is. Een partnerschap met Nvidia lijkt zijn vruchten zeker af te werpen.

Populair Nieuws