Baldur's Gate 3 is best beoordeelde PS5 game ooit

News
donderdag, 07 september 2023 om 11:30
baldurs gate 3 headingf1690885752
Baldur’s Gate 3 is sinds gisteren ook te spelen op de PlayStation 5 en de RPG heeft meteen een mooie eer te pakken. De game van Larian Studios is momenteel namelijk de beste beoordeelde PS5 game ooit!
RPG-fans kunnen momenteel heerlijk genieten. Niet alleen is Starfield deze week verschenen voor de Xbox Series X/S en PC, ook Baldur’s Gate 3 is uitgebracht op een nieuw platform. Na de release op PC is de game nu namelijk ook te spelen op de PlayStation 5. Spelers konden er bovendien direct mee aan de slag, aangezien de PS5-versie wel een preload kreeg, in tegenstelling tot de PC-versie.
Met de nieuwe release heeft Larian Studios meteen een grote eer die het op de cv kan zetten. Met een score van 97 op Metacritic is de RPG namelijk de best beoordeelde PS5 game ooit. Het gaat daarmee voorbij aan Elden Ring (96), The Witcher 3: Wild Hunt (94) en God of War Ragnarok (94).
Het is alleen de vraag of Baldur’s Gate 3 de toppositie vast kan blijven houden. Momenteel staan er namelijk slechts negen reviews op Metacritic voor de PS5-versie van de game. Al is de kans vrij klein dat de cijfers sterk zullen dalen. De PC-versie van Baldur’s Gate 3 heeft namelijk een 96 als gemiddelde over 92 reviews.

Komt er ook een Xbox-versie?

Spelers die Baldur’s Gate 3 op de Xbox Series X/S willen spelen, zullen helaas nog even geduld moeten hebben. Larian Studios is druk bezig met die versie, maar er is flink wat vertraging opgelopen door de parity tussen de Series X en S. De ontwikkelaar had namelijk moeite om splitscreen co-op werkende te krijgen op de Series S.
In overleg met Microsoft is er nu besloten om de Series S-versie te lanceren zonder splitscreen co-op. Op de Xbox Series X is de feature wel aanwezig. Microsoft en Larian Studios blijven wel doorwerken om co-op in een update na release naar de Series S te brengen.