5 redenen om Netflix One Piece te kijken

Article
maandag, 18 september 2023 om 15:00
one piece netflix luffyf1694093820
One Piece-fans hebben met ingehouden adem af zitten wachten tot de release op 31 augustus. Afgelopen week was het dan zover en kwam de Netflix One Piece live-action serie officieel uit. Moet jij het avontuur, gebaseerd op de manga die al 25 jaar bezig is, kijken? Wij hebben vijf redenen om het zeker te doen!
One Piece is in de wereld van manga en anime een bekend begrip. Het avontuur van Monkey D. Luffy is al 25 jaar bezig in manga- en anime-vorm en in 2023 is er dan ook een live-action versie van het verhaal. Over acht afleveringen wordt het eerste deel van het verhaal verteld en er zijn vijf goede redenen waarom jij de serie zeker moet kijken.

1. Verhaal van ongekende schaal

We trappen af met het verhaal zelf, want wat schrijver Eiichiro Oda heeft neergezet met One Piece is best bijzonder. De Japanse mangaka begon met het schrijven van een verhaal over Monkey D. Luffy die op zoek ging naar een crew voor op zijn piratenschip om samen met hun een legendarische schat genaamd One Piece te vinden. Oorspronkelijk wilde de schrijver het verhaal in vijf jaar vertellen.
Dat lukte alleen niet helemaal doordat Oda het verhaal steeds verder begon uit te diepen en steeds nieuwe verhaallijnen en personages bedacht. Uiteindelijk zorgt dat trekje ervoor dat de reeks nog steeds bezig is en nog altijd één groot, samenhangend verhaal vertelt. Daarbij zitten kleine elementen verweven in het verhaal, die soms pas honderden afleveringen later terugkeren.
Je kunt dat laatste in het eerste seizoen van One Piece op Netflix ook al terugvinden. Fans van de reeks weten precies waar deze easter eggs zitten, terwijl nieuwe kijkers over een aantal seizoenen wellicht hun kin van de grond rapen nadat deze van verbazing open is gevallen. Die kunnen namelijk niet geloven dat bepaalde piraten al vanaf de eerste aflevering te zien waren in de achtergrond.

2. Cast vol fans

Wie van een geliefde IP een grote serie wil maken, weet dat casting cruciaal is. Dat wisten de makers ook en dus zijn een aantal van de acteurs die de hoofdrollen vertolken daadwerkelijk fans van One Piece. Emily Rudd is daar het grootste voorbeeld van. De actrice die Nami speelt heeft er geen geheim van gemaakt dat ze enorm fan is van anime.
Dragon Ball Z, Pokémon, Sailor Moon, Spirited Away; het is slechts een kleine selectie van de anime die Rudd als kind zag. Inmiddels is de Amerikaanse actrice dertig maar is ze nog altijd trouw fan. Zo is ze opnieuw One Piece aan het lezen en kijkt ze momenteel bijvoorbeeld Demon Slayer.
Ook Mackenyu, de acteur die Roronoa Zoro speelt, is groot fan van de reeks sinds jongs af aan. Volgens de Japanner was het niet eens mogelijk om op te groeien in Japan zonder in aanraking te komen met de reeks en acteur had er dan ook alles voor over om de rol van de groenharige piratenjager te spelen.
one piece netflix namif1694093806

3. Succesvolle live-action vertaling

Een andere reden om Netflix One Piece te kijken is dat de serie één van de weinige succesvolle transities weet te maken van anime naar live-action. Met een score van 85 procent op Rotten Tomatoes doet de serie het een stuk beter dan menig andere anime die de overstap probeerde te maken. De fans zijn het daar overigens ook mee eens met meer dan 10.000 scores die samen een gemiddelde van 96 procent vormt.
Eerder mislukte Netflix' vertaling van Cowboy Bebop, de 2017-film van Death Note en velen kunnen zich nog wel de dramatische live-action Dragon Ball Z-film herinneren. Het zijn slechts drie voorbeelden van populaire anime die werden vernietigd voor hun mislukte overstap, iets wat bij One Piece niet het geval is. Dat is knap gezien de serie ontzettend fantasierijk is en verwacht werd dat dit wellicht de moeilijkste anime was om in live-action om te zetten.

4. Voor de leek

We moeten het natuurlijk ook even hebben over het feit dat de serie echt gemaakt is voor wie nog nooit One Piece gezien heeft. Het verhaal van seizoen 1 is namelijk een gestroomlijnde vertaling van vrijwel de gehele East Blue-arc, die in de anime over een kleine 50 afleveringen uitgesmeerd wordt (en in de manga zelfs over een kleine 100 hoofdstukken).
Netflix kiest ervoor om dat in acht afleveringen te stoppen, waarbij het verhaal in grote lijnen gelijk blijft en de grote, iconische momenten bewaard blijven. Wie nog nooit iets van One Piece heeft gezien of gelezen is het daarom een stuk gemakkelijker om de Netflix-serie te kijken. Je hebt in je hoofd namelijk niet het idee dat dingen anders zouden moeten lopen en kunt genieten zonder de vergelijkingen te maken.
one piece netflix zorof1694093860

5. Toekomstmuziek

Als slotreden om One Piece op Netflix te kijken, is er nog dat het eerste seizoen met een toffe cliffhanger afsluit. Er zit namelijk een verwijzing in naar een belangrijk personage voor het tweede seizoen van de serie, indien Netflix de serie natuurlijk voorziet van een tweede seizoen. Toch hoef je daar niet per se op te wachten.
Via Crunchyroll kun je namelijk gewoon verder kijken waar het eerste seizoen van de serie stopt. Daar staan alle afleveringen van de anime op. Aan de andere kant kun je ook de manga lezen natuurlijk. Dan kun je beginnen bij Volume 11.
Heb jij One Piece op Netflix al gekeken? Laat ons in de reacties weten wat jij van de live-action serie vindt!