Baldur’s Gate 3 krijgt welkome feature

News
donderdag, 07 september 2023 om 14:30
baldurs gate 3f1603454349
Vorige maand lanceerde Baldur’s Gate 3 op PC. Het was nooit de bedoeling dat de game exclusief op dat platform beschikbaar zou zijn en sinds kort kun je hem ook spelen op PS5. Nu laat Larian Studios weten dat de game een feature krijgt waar veel spelers blij mee zullen zijn.
In Baldur’s Gate 3 kun je een party maken van voorgebakken personages, maar net als in een echte D&D-campagne kun je ook met meerdere mensen samen spelen en zelfgemaakte personages gebruiken. Dat kan via online of splitscreen multiplayer. Maar momenteel kun je alleen samenspelen met mensen die de game op hetzelfde platform hebben.
Dat gaat alleen veranderen, zo laat Michael Douse van Larian Studios weten aan Eurogamer. Baldur’s Gate 3 krijgt namelijk crossplay. Die feature zal niet meteen beschikbaar zijn, maar het was volgens Douse altijd het plan om hem toe te voegen. Het bleek alleen net iets teveel gevraagd om crossplay vanaf de release beschikbaar te stellen.

Wanneer komt crossplay naar Baldur’s Gate 3?

Het is nog niet bekend wanneer crossplay beschikbaar wordt. Douse laat weten dat Larian een idee heeft van wanneer het in het ideale geval beschikbaar wordt. Maar de studio wil geen datum noemen voordat het zeker is.
In de tussentijd kun je wel gebruik maken van cross saves. Je opgeslagen game kun je dan gebruiken op meerdere platforms. Op die manier kan iemand die een PC én een PS5 heeft samenspelen met iemand die maar één van de twee heeft, maar het heeft nadelen. Je kunt nog steeds niet met een gemengde platformsamenstelling samen spelen en er is tenminste één speler die de game twee keer moet kopen.