Baldur's Gate 3 komt dit jaar toch naar Xbox, maar met aangepaste feature

News
vrijdag, 25 augustus 2023 om 10:00
baldurs gate 3 headingf1690885752
Xbox-spelers kunnen opgelucht ademhalen. RPG-topper Baldur’s Gate 3 komt dit jaar toch nog wel naar de Xbox Series X/S. Ontwikkelaar Larian Studios heeft alleen wel een feature moeten aanpassen.
PC-spelers genieten sinds begin augustus met volle teugen van Baldur’s Gate 3. De RPG van Larian Studios wordt met zeer veel enthousiasme ontvangen en wordt nu al gezien als één van de grote kanshebbers voor Game of the Year. De PS5 release komt er ook bijna aan, op 6 september om precies te zijn, maar het lot van de Xbox-versie was onduidelijk.
Larian Studios liet eerder namelijk weten dat het split-screen co-op niet goed werkende kreeg op de Xbox Series S. Door dat probleem leek de game mogelijks zelfs uitgesteld te worden naar 2024, omdat er een feature parity moest zijn tussen de Series X- en Series S-versie.
De ontwikkelaar heeft nu gepraat met Phil Spencer en er blijkt toch niet een harde eis te worden gesteld aan de gelijkheid tussen de twee versies. Larian CEO Swen Vincke heeft namelijk via Twitter laten weten dat split-screen co-op geschrapt zal worden uit de Series S-versie en dat de game daardoor dit jaar nog naar Xbox kan komen.

“Alle verbeteringen zijn aanwezig, inclusief split-screen co-op op Series X. Series S bevat geen split-screen co-op, maar wel cross-save progressie tussen Steam en Xbox Series consoles.”

Een digitale D&D sessie

Baldur’s Gate 3 is een vervolg op de eerste twee Baldur’s Gate delen van BioWare, maar het verhaal van de drie games hangt niet samen. Spelers worden gedropt in de wereld van Faerûn, nadat ze zijn ontvoerd door een Mindflayer die een akelige parasiet in hun brein heeft gestopt.
In een avontuur dat tientallen uren duurt, komen spelers talloze, diep uitgewerkte personages, waaronder nieuwe party-leden. Dat is nodig ook, want de turn-based gevechten in Baldur’s Gate 3, die werken volgens de regels van Dungeons & Dragon 5th Edition, worden al snel uitdagend en tactische puzzels. Maar vaak zijn er ook mogelijkheden om je uit een lastige situatie te praten, mits de dobbelstenen genadig zijn.