‘iPhone 14 Pro krijgt enorme camerasensor’

News
dinsdag, 30 augustus 2022 om 14:00
iphone 13 pro familyf1632137276
De iPhone 14 staat op het punt onthuld te worden, maar er stromen toch nog wat geruchten binnen. Zo zou de iPhone 14 Pro een vrij grote sensor krijgen voor de ultra wide camera. Dat heeft alles te maken met grotere pixels.
Volgens de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo krijgt de ultra wide camera van de iPhone 14 Pro pixels van 1,4 micron groot, in plaats van de 1,0 micron van de iPhone 13 Pro. Ervan uitgaande dat de camera nog steeds een resolutie van 12 megapixel krijgt, zou dat betekenen dat de sensor bijna in oppervlakte verdubbelt. Hij gaat dan van 12,2 vierkande millimeter naar 23,9 vierkante millimeter.
Uiteraard kan Apple kiezen voor een kleiner aantal megapixels, maar 12 megapixel is al generaties lang de standaard voor de ultra wide camera. Bovendien lijkt Apple eerder van plan te zijn het aantal megapixels te vergroten, zoals blijkt uit de standaardcamera, die volgens geruchten 48 megapixels krijgt. Ook was er al bewijs dat het camerablok van de iPhone 14 groter wordt dan dat van de iPhone 13.

Wanneer is de release van de iPhone 14?

Het duurt niet lang meer voor we weten wat voor camera er daadwerkelijk in de nieuwe iPhone zit. Apple houdt namelijk op 7 september een evenement. Het is vrijwel zeker dat daar de nieuwe iPhones onthuld worden.
Ook staat daar hoogstwaarschijnlijk de onthulling van de nieuwe Apple Watch op het programma. In de nieuwe generatie van de smartwatch krijgen we waarschijnlijk een nieuw model te zien dat steviger is, voor gebruik bij het sporten. Het lijkt erop dat dit model ook eigen bandjes nodig heeft, in tegenstelling tot andere Apple Watches.