Apple Watch Pro komt met grote verandering

News
dinsdag, 30 augustus 2022 om 10:00
apple watch 1682821f1620117239
Binnenkort is er een Apple Event, waarbij waarschijnlijk de iPhone 14 wordt onthuld. Maar ook de nieuwe Apple Watch wordt op dat evenement verwacht, inclusief een nieuw model dat voorzichtig de Apple Watch Pro wordt genoemd. Het lijkt erop dat deze nieuwe watch in één opzicht flink afwijkt van eerdere modellen.
Hoe vaak je ook je een Nieuwe Apple Watch neemt, je bent tot dusver nooit verplicht geweest om een nieuw bandje te kopen. Maar daarin kan de nieuwe Apple Watch Pro zomaar gaan afwijken. Deze nieuwe versie van de Watch wordt namelijk een stuk groter, waardoor oude bandjes mogelijk niet passen, zo beweert UnclePan op Weibo (via MacRumors).
Hoewel de Apple Watch vaker groter is geworden, is er altijd voor gezorgd dat de bandjes van de vorige modellen bleven passen. Alleen als je van een klein model (op dit moment 41 mm) naar een groot model (45 mm) overstapte, kon een nieuw bandje noodzakelijk zijn. Het formaatverschil met de Apple Watch Pro lijkt alleen een stuk groter te worden.
De Apple Watch Pro zou namelijk een steviger model voor sporters worden, met een behuizing van 47 of 48 mm. Met name de bandjes van de kleinere Apple Watch kunnen dat formaat slecht bijbenen. De oudere bandjes zouden daarom niet geschikt zijn voor het apparaat, als denkt analist Mark Gurman dat ze wel werken, maar minder goed passen of minder mooi staan.

Wanneer is de release van de Apple Watch Pro?

Op 7 september houdt Apple een evenement. Hoewel de iPhone 14 waarschijnlijk de belangrijkste onthulling van de show wordt, worden nieuwe Apple Watches meestal gelijktijdig met de iPhone onthuld. Het duurt daarna waarschijnlijk niet lang meer voordat de Apple Watch ook in de winkel ligt.