F1 GP van Nederland voor iedereen gratis te kijken dit weekend

News
dinsdag, 30 augustus 2022 om 13:30
si202109051364 newsf1655217169
Dit weekend is het weer zover: de F1 GP van Nederland! Voor de race heb je geen abonnement nodig, want de Grand Prix is voor iedereen gratis te kijken dit weekend.
Al jaren is de Formule 1 niet te zien op de publieke zenders, op een korte samenvatting na - en dan vaak ook nog eens zonder bewegende beelden. Maar voor de GP van Nederland komt daar tijdelijk verandering in. Dit jaar zal de race op circuit Zandvoort namelijk voor iedereen gratis te bekijken zijn op NPO 1.
De NOS maakt niet gebruik van het uitzenden van de Viaplay-stream, maar komt juist met een eigen team dat verslag zal doen vanaf Zandvoort, inclusief andere commentatoren. Hans van Loozenoord en Jeroen Bleekemolen zullen live verslag doen van de GP van Nederland.
Het programma op NPO 1 begint al ruim voor de start van de race. De NOS heeft verschillende gasten uitgenodigd voor de GP van Nederland, waaronder Nyck de Vries, Frits van Amersfoort en Beitske Visser.

Goede kansen voor Verstappen in Nederland

Natuurlijk zal Circuit Zandvoort ook volgepakt zitten met oranje fans, net zoals dat vorig jaar het geval was, toen de GP van Nederland weer voor het eerst werd georganiseerd sinds 1985. In 2021 wist Max Verstappen te winnen en het publiek in extase te brengen.
De kans daarop is dit jaar ook zeker aanwezig. Hoewel de de layout van Circuit Zandvoort normaal de auto van Ferrari beter ligt dan de RB18 van Red Bull Racing, wordt mogelijk het verschil gemaakt door de hoge banking van de bochten. Daardoor zal de rijhoogte van de auto’s verhoogd moeten worden, waar Red Bull beter mee kan omgaan dan andere teams.