5 redenen waarom de iPhone 14 kopen een slecht idee is

Article
dinsdag, 06 september 2022 om 15:30
iphone 13 premiera 2 scaledjpg 344325628f1632137263
Eindelijk is het duidelijk wanneer Apple de nieuwe iPhone uit de doeken wil doen. De iPhone 14 wordt naar alle waarschijnlijkheid op 7 september onthuld. Goed om te weten is het zeker, maar de telefoon kopen is een bijzonder slecht idee. Waarom? Dat leggen we je uit!
Hoewel de iPhone 14 nog uit de doeken gedaan moet worden, is veel informatie rondom de telefoon al gelekt. Zo is al duidelijk wat er onder de kap te vinden is, wanneer de telefoon precies uitkomt en hoeveel alles mag gaan kosten. Daaruit blijkt dat Apple dit jaar een paar bizarre keuzes maakt, die de iPhone 14 eigenlijk helemaal niet aantrekkelijk maakt.

1. Weinig verbetering

We steken daarom gelijk maar van wal met de verbeteringen die de iPhone 14 krijgt. Die zijn er nauwelijks voor zover nu duidelijk is. Apple gaat namelijk dezelfde chipset gebruiken voor de iPhone 14-modellen die je vorig jaar kon vinden in de iPhone 13. Dan hebben we het natuurlijk over de A15-chip.
Daarmee ben je eigenlijk direct de grootste reden kwijt om de upgrade naar de iPhone 14 te maken. Wie van een oudere generatie komt, kan met de release van de iPhone 14 al snel het model van een jaar eerder vinden en dat met flinke korting. Meer betalen voor een telefoon die onder de kap nagenoeg dezelfde kwaliteiten heeft, is daarom ook niet aan te raden.
iphone 13 pro 9f1633082558

2. Geen USB-C

De iPhone 14 lijkt een soort tussenmodel te worden. Apple lijkt namelijk vanaf volgend jaar een grote aanpassing te maken aan het design van de telefoon. Vermoedelijk gaat het bedrijf vanaf dat jaar de USB-C-aansluiting gebruiken. In Europa wordt Apple hiertoe verplicht, wat de iPhone 14 waarschijnlijk de laatste editie maakt zonder USB-C.
Als je al twijfelt of je nog een jaartje wacht is het dus direct de betere keuze om te wachten. Vanaf volgend jaar krijg je met de iPhone 15 de USB-C-aansluiting waardoor je niet nog een nieuwe kabel hoeft te kopen. Ga je wel al dit jaar voor het nieuwe model, kan het tweede jaar met de telefoon nog wel eens lastig worden als je kabeltje kapot gaat gezien de Lightning-kabel niet meer de standaard is.
iphone 13 mini review 7f1635868827

3. Dezelfde notch

Apple heeft voor de iPhone 14 line-up grote plannen. Helaas zijn deze wel alleen uitbesteed aan de Pro-modellen en zie je daar als normale iPhone 14-gebruiker weinig van. Apple gaat namelijk alleen voor de iPhone 14 Pro het design veranderen.
De notch gaat namelijk weg bij de Pro-modellen en wordt ingeruild voor een pil-vormige camera. De iPhone 14 blijft alleen opgescheept met de smallere notch die vorig jaar geïntroduceerd werd, waardoor je wederom beter voor het iPhone 13-model kunt gaan

4. Geen ProMotion voor de iPhone 14

Een feature die tegenwoordig bij veel smartphones te vinden is, is een hogere refresh rate voor het scherm. De 90Hz of soms zelfs 120Hz-schermen worden langzaam de standaard. Apple heeft dit ook door sinds de iPhone 13, maar besloot alleen de iPhone 13 Pro van het zogeheten ProMotion te voorzien.
Er was hoop dat de standaard iPhone 14-modellen de hogere refresh rates zouden krijgen, maar dat is helaas niet het geval. Apple gaat ProMotion alleen voor het nieuwe Pro-model gebruiken, waardoor je als normale iPhone 14-gebruiker een prachtige feature moet missen die zelfs bij budget telefoons de standaard wordt.
iphone 13 mini reviewf1635868780

5. iPhone 14 Pro is de betere “deal”

Als laatste is er ook nog de iPhone 14 Pro. Deze krijgt dus wel alle upgrades die je van een jaarlijkse refresh verwacht. Dit model krijgt namelijk de A16-chip, de gloednieuwe chip die daadwerkelijk voor een betere performance zorgt. Daarmee is het eigenlijk al snel de enige telefoon om te overwegen van Apple’s jaarlijkse line-up aan nieuwe telefoons.
Helaas heeft de iPhone 14 Pro wel een groot nadeel. Apple gaat de prijs verhogen voor de Pro-modellen. Dat betekent dat je ook nog eens extra geld op moet hoesten als je daadwerkelijk een nieuwe telefoon heeft met alle toffe, nieuwe snufjes. Fans zullen daar absoluut niet blij mee zijn.

Ga jij een iPhone 14 kopen?

Hoe het uitpakt, zien we vanaf 7 september. Dan worden de nieuwe telefoons daadwerkelijk onthuld. Een releasedatum volgt ook direct waarna de smartphones voor het einde van de maand nog op de markt verschijnen.

Populair Nieuws