'Horizon Forbidden West volgende PS-exclusive die naar PC komt'

News
donderdag, 14 september 2023 om 11:30
horizon forbidden west 2f1645102456
PC-spelers kunnen al met meerdere PlayStation games aan de slag. Het lijkt er nu op dat Horizon Forbidden West de volgende exclusive is die de overstap maakt naar PC.
Lange tijd was PC een platform waar Sony zich totaal niet mee bezig hield. De games van de Japanse uitgever kwamen alleen naar de verschillende PlayStation consoles en handhelds. Maar in 2020 kwam er plotseling een port van Horizon Zero Dawn naar PC en daarna volgden ook veel andere games, waaronder Marvel’s Spider-Man, The Last of Us Part 1 en Ratchet & Clank: Rift Apart.
Naar verluidt is het nu ook alweer tijd voor de volgende PlayStation-exclusive op PC, namelijk het vervolg op de eerste. Volgens de bekende leaker billbil-kun komt Horizon Forbidden West namelijk naar PC toe. De game zal volgens zijn informatie worden uitgebracht op Steam en Epic Games Store.
De port kan mogelijk ook al snel officieel worden aangekondigd. Vanavond organiseert Sony namelijk een nieuwe State of Play. Volgens de uitgever zal de focus liggen op indie games en third party titels, maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor een kleine verrassing. Of naja, wat een verrassing hoorde te zijn. Eerder werden ook andere PC-ports aangekondigd via een State of Play.

Nog een nieuwe versie voor Horizon Forbidden West?

De PC-port is mogelijk niet de enige nieuwe release van Forbidden West. Eerder deze week doken er namelijk al geruchten op dat er een Complete Edition van de game zal verschijnen. Deze ultieme versie zou niet alleen de main game bevatten, maar ook de uitbreiding Burning Shores.