Star Wars Jedi: Survivor regisseur gaat weg bij Respawn

News
donderdag, 14 september 2023 om 11:00
star wars jedi survivorf1682497221
In de jaren dat alleen EA Star Wars-games maakte was niet iedereen even blij met de resultaten. Star Wars Jedi: Fallen Order en Survivor waren daarop grote uitzonderingen. De regisseur van die games gaat nu helaas weg bij Respawn.
Stig Asmussen, de regisseur van Star Wars Jedi: Fallen Order en Survivor gaat weg bij Respawn Entertainment. Dat bevestigt EA aan Bloomberg. Andere Respawn-veteranen nemen nu de leiding over verdere updates en ander werk aan Star Wars Jedi: Survivor.
Het vertrek van Asmussen is een weloverwogen keuze geweest. Hij gaat volgens EA “andere avonturen najagen”. Waar Asmussen mee aan de slag gaat is momenteel niet bekend, maar op termijn zullen we zijn naam vast weer ergens zien opduiken.

Stig Asmussen zag Star Wars Jedi als trilogie

Het is ook niet bekend wat dit betekent voor de toekomst van de Star Wars Jedi-games. Asmussen vertelde eerder dit jaar in een interview dat hij het verhaal van Cal Kestis as trilogie zag. Maar een derde game in de reeks zal dus niet onder zijn regie gemaakt worden.
Er zijn wel aanwijzingen geweest dat Respawn als is begonnen aan een nieuwe Star Wars Jedi-game. De trilogie kan ook zeker gerealiseerd worden zonder Asmussen. Het is niet ongebruikelijk dat vervolgen een andere regisseur hebben dan eerdere delen. Bovendien vertrekt niet het hele creatieve team tegelijk met Asmussen.