Harry Potter-acteur vist niet naar rol in HBO serie

News
woensdag, 05 juli 2023 om 12:00
harry potterf1672392942
Er komt een nieuwe serie gebaseerd op de Harry Potter-boeken. Daarbij kun je eigenlijk niet om een nieuwe cast heen, maar wellicht is er ook ruimte voor een rol voor één van de oude sterren. Maar een belangrijke acteur gaat er geen werk van maken om in de serie te spelen.
Daniel Radcliffe is onlosmakelijk verbonden met de rol van Harry Potter. Hij is inmiddels natuurlijk te oud om Harry Potter weer te spelen in de nieuwe serie van HBO, maar grote franchises zorgen wel vaker dat oude acteurs toch een klein rolletje krijgen. Maar Radcliffe gaat er zelf geen werk van maken dat dat gebeurt, zo vertelt hij in een interview met ComicBook.
Het lijkt Radcliffe ook alleen maar lastig voor de makers van de nieuwe serie als hij erin verschijnt. “Ze proberen voor zover ik weet een frisse start te maken”, vertelt de acteur, “en ik denk dat degene die [de serie] maakt er een eigen stempel op wil drukken zonder na te hoeven denken over oude Harry een cameo kan krijgen”. Radcliffe kijkt er naar uit dat het stokje wordt doorgegeven, maar denkt niet dat hij dat persoonlijk hoeft te doen en gaat ook niet “op zoek” naar een manier om een cameo te krijgen.
Het is niet de eerste keer dat Radcliffe laat weten dat hij van zichzelf niet bij de serie betrokken hoeft te zijn. In een eerder interview gaf hij al aan dat hij verwacht dat Harry Potter een beetje zal worden als Sherlock Holmes. Die rol is al door tal van acteurs gespeeld, maar steeds met heel eigen benaderingen, zonder dat vorige vertolkers er bij betrokken zijn.

Andere Harry Potter-acteurs hebben wel zin in reboot

Daniel Radcliffe mag dan niet terug willen keren in de nieuw serie, andere Harry Potter-acteurs denken daar anders over. Natalia Tena, die Nymphadora Tonks speelde in de films, ziet het wel zitten om ook in de serie te spelen, zij het in een andere rol. Rupert Grint zou het ook niet erg vinden om Ron weer te spelen, niet in de serie, maar in een vervolg op de bestaande films.

Populair Nieuws