Geliefde Nintendo franchise weggedrukt door Mario Kart

News
woensdag, 05 juli 2023 om 12:30
f zero gxf1688550713
Fans wachten al jaren op de aankondiging van een nieuwe F-Zero game. Maar volgens één van de ontwerpers is de geliefde franchise niet meer relevant door het succes van de Mario Kart games.
De laatste F-Zero game is alweer bijna 20 jaar oud. In 2004 verscheen namelijk F-Zero Climax voor de Game Boy Advance en daarna is er geen titel meer gelanceerd in de franchise, ondanks de vele fans die erom blijven vragen. Het is al zo lang geleden, dat Captain Falcon waarschijnlijk bij meer spelers bekendstaat als het karakter uit de Super Smash Bros. games dan F-Zero.
Eerder dit jaar verscheen er toch nog een gerucht dat Nintendo zou werken aan de remaster van F-Zero GX. Volgens Takaya Imamura, één van de artiesten achter F-Zero en de ontwerper van Captain Falcon, is die kans alleen vrij klein, met name dankzij een andere franchise van Nintendo. Dat laat hij weten in een interview met VGC.

“Ik denk dat het komt omdat Mario Kart Nintendo's populairste racegame is en een nieuwe F-Zero een fortuin zou kosten. Het is makkelijk om IP's nieuw leven in te blazen, maar er moet goed over nagedacht worden om ze te produceren als iets waar klanten echt tevreden over zijn. Gezien de kosten konden veel mensen niet werken aan franchises als F-Zero omdat er belangrijkere games uitkwamen."

Het enorme succes van Mario Kart

Dat is geen vreemde gedachte van Imamura. Mario Kart brengt namelijk enorm veel geld in het laatje voor Nintendo. Mario Kart 8 Deluxe is met afstand de meest verkochte Switch game, met meer dan 45 miljoen verkochte exemplaren in 2022. Dat aantal is ondertussen nog verder opgelopen en dat was een heruitgave van Mario Kart 8 op de Wii U.
Nintendo is er bovendien ook niet vies van om oude franchises nieuw leven in te blazen. Dat heeft de uitgever weer bewezen met de afgelopen Nintendo Direct, toen een remake van Super Mario RPG werd aangekondigd.