Nieuwe Harry Potter-serie officieel in de maak

News
donderdag, 13 april 2023 om 10:00
hbo harry potterf1681371104
De kogel is door de kerk. Er komt een gloednieuwe Harry Potter-serie aan voor nieuwe streamingdienst MAX, de opvolger van HBO Max. Zo wordt via Twitter bekendgemaakt. De nieuwe serie wordt een reboot van de reeks waarin het verhaal van de geliefde kinderboeken opnieuw verteld wordt.
Harry Potter krijgt een reboot in de vorm van een serie, een project dat volgens uitgever Warner Bros Discovery tien jaar in beslag zal nemen. Voor de serie wordt een compleet nieuwe cast gebruikt, wat betekent dat Daniel Radcliffe, Rupert Grind en Emma Watson binnenkort niet meer de enige acteurs zullen zijn die Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel hebben gespeeld.
"De verhalen van ieder van JK Rowlings Harry Potter-boeken wordt geproduceerd in het decenium-spannende project met dezelfde makelij vol liefde en zorg die men gewend is van de wereldwijde reeks", staat in de beschrijving van MAX over het project. "De serie krijgt een nieuwe cast die een nieuwe generatie fans zal aanspreken met geliefde personages en dramatische locaties die Harry Potter-fans al 25 jaar liefhebben."
Het idee is dat ieder seizoen authentiek de boeken zal volgen en de avonturen van Harry Potter nauwkeurig moet navertellen. Het project mag dan in grote lijnen hetzelfde verhaal vertellen als die in de filmreeks die tussen 2001 en 2011 verschenen, maar die zullen gewoon beschikbaar blijven.

Rowling werkt ook aan nieuwe Harry Potter-serie

Ook auteur JK Rowling heeft een rol bij het maken van de nieuwe Harry Potter-serie. De Brit zal als executive producer fungeren voor de serie. Ze is niet de enige terugkerende kracht die ook bij de eerdere films betrokken was. David Heyman, producent van alle acht films, is namelijk in onderhandelingen om ook als executive producer

Populair Nieuws