LEGO Harry Potter komt met goedkopere Hogwarts set

News
maandag, 05 juni 2023 om 13:30
Er zijn franchises met veel verschillende herkenbare locaties. Maar Harry Potter speelt zich grotendeels op één plek af, namelijk Hogwarts/Zweinstein. Fans konden al een tijdje een vrij grote LEGO-set van het kasteel kopen en nu is er ook een versie onthuld voor liefhebbers met een wat minder volle portemonnee.
Als je van Harry Potter en LEGO houdt, is de kans best aanwezig dat je al eens verlangend naar de Hogwarts Castle-set hebt gekeken. Het kasteel is in die set tot in verschillende kleine details uitgewerkt, met allerlei leuke interieurtjes als je aan de achterkant van het model kijkt. Helaas is de adviesprijs van die set bijna 470 euro.
Nu is er voor mensen met minder geld of minder ruimte een aanzienlijk kleinere en goedkopere Zweinstein-set onthuld. Het leuke is dat deze ondanks de kleinere schaal nog steeds interieurtjes heeft. Ook is er een deel van het kasteel aanwezig dat de grotere set achterwege moest laten.'
De set telt 2660 stenen, wat nog steeds aardig de moeite waard is. Het hele tafereel heeft ook nog wat details om het kasteel heen, want de vliegende koets van Beauxbatons en het schip van Durmstrang (Klammfels, in het Nederlands) zijn rond Hogwarts te vinden, evenals de vliegende Ford Anglia.

Wanneer verschijnt de nieuwe LEGO Hogwarts set?

Wie deze LEGO-set graag wil hebben moet nog even geduld hebben. Hij verschijnt namelijk pas na de zomervakantie. Ook al begint je nieuwe schooljaar niet op Zweinstein, per 1 september kun je Zweinstein naar jou toe brengen.

Populair Nieuws