Harry Potter ster staat open voor nieuwe film

News
vrijdag, 27 januari 2023 om 14:30
harry potterf1641210769
Het is inmiddels dik 10 jaar geleden dat de laatste verfilming van een Harry Potter-boek verscheen. De vraag of er ooit nog een Harry Potter-film komt wordt geregeld opgeworpen. Eén van de sterren van de reeks is in ieder geval niet tegen.
De Harry Potter films zijn jaren later nog altijd geliefd, zeker onder fans die ermee groot zijn geworden. Helaas doet de Fantastic Beasts-reeks het een stuk minder goed en lijkt die zelfs afgekapt te worden na een teleurstellend derde deel. Maar voor een nieuwe film met de originele Harry Potter cast zouden veel fans waarschijnlijk weer in de rij staan.
Het is maar de vraag of dat ooit gaat gebeuren, maar er is één acteur uit de reeks die er zeker voor openstaat. Rupert Grint, die Ron Wemel speelde in de films, zou als “de timing goed was” zijn rol weer oppakken, zo laat hij weten in het Britse tv-programma This Morning (via MailOnline). Hij heeft daarbij wel de voorwaarde dat iedereen terugkomt: een nieuwe film met Grint, maar zonder Daniel Radcliffe of Emma Watson zit er dus niet in.

Komt er een nieuwe Harry Potter film?

Het grote probleem van een nieuwe Harry Potter film is natuurlijk dat er niet zoveel meer is om te verfilmen. Het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child is eigenlijk het enige verhaal waarvoor de originele cast teruggevraagd zou kunnen worden. Maar dat wil niet zeggen dat er niet gedacht wordt aan nieuwe films.
Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav heeft het balletje al een aantal keer opgeworpen tijdens besprekingen. Hij vindt dat Warner Bros. te weinig doet met Harry Potter. Het bedrijf heeft al aangegevan dat een tv-serie niet is uitgesloten en er gaan ook geruchten dat er veel sneller een nieuwe verfilming van de boeken komt dan je misschien zou verwachten.