Pokémon lanceert officieel forum, met onbedoelde gevolgen

News
woensdag, 05 juli 2023 om 11:30
pokemonf1620315095
Als je op zoek bent naar een plek om het naar hartelust over Pokémon te hebben, heb je er een nieuwe optie bij. Er is nu namelijk een officieel forum voor Pokémon. Alleen loopt niet alles bij lancering zoals The Pokémon Company waarschijnlijk had gehoopt.
Forums lijken soms iets uit het verleden dat vervangen is door social media. Maar er zijn nog genoeg forums die nog aardig leven. Er is zelfs besloten om een heel nieuw officieel Pokémon-forum te lanceren.
Maar het blijkt maar weer eens dat vrije discussie soms onbedoelde gevolgen heeft. Kort na lancering stond het forum al helemaal vol met topics die niet helemaal geschikt zijn voor het meestal jonge doelpubliek van Pokémon. Fans bespreken bijvoorbeeld hun voorliefdes voor bepaalde Pokémon die weinig te maken hebben met het gebruiken van die Pokémon in de games.
Inmiddels lijkt de moderatie van het forum het druk te hebben gehad. Wie er nu heen gaat zal vooral topics zien die je verwacht op een forum over een game voor kinderen. Het is te hopen dat dat voortaan zo blijft.

Veel Pokémon in aantocht

Het forum wordt dit jaar misschien nog druk, want er staat aardig wat op het programma voor de franchise. In Japan is de nieuwe anime-serie bijvoorbeeld al begonnen en op Netflix begint later dit jaar een nieuwe stop-motion serie. Wat games betreft komt de eerste golf DLC voor Pokémon Scarlet en Violet dit najaar uit.