GTA 6 hacker zit nu vast in de jeugdgevangenis

News
woensdag, 28 september 2022 om 13:30
2022 02 08 gta 6 1f1644153798
De verdachte hacker van de inbraak bij Rockstar, waarbij er veel beelden van GTA 6 zijn gelekt, is nu overgebracht naar de jeugdgevangenis. Dat heeft de politie van Londen bevestigd.
De game-industrie was eerder deze maand geschokt door een plotseling lek van GTA 6 gameplay. Het gebeurt wel vaker dat er vroegtijdig beelden naar buiten komen, maar vaak gaat het dan om een paar seconden materiaal en is de game al in een verre fase van ontwikkeling. Van GTA 6 lekten er alleen enorm veel beelden van vroege alpha-gameplay uit.
De hacker die verdacht wordt van het lek is eerder al opgepakt door de politie, nadat zelfs de FBI zich bezig hield met de klopjacht. De verdachte is een 17-jarige jongen, die zaterdag meteen voor de rechter is verschenen. Dat bevestigt de Cyber Crime Unit van de politie van Londen aan Eurogamer.
Tegenover de rechter pleit de verdachte dat hij onschuldig is in het geval van de hack bij Rockstar. Wel erkent hij dat hij de voorwaarden voor zijn borgtocht heeft geschonden. Volgens de politie is de hacker nu overgebracht naar een jeugdgevangenis, waar hij de zaak verder zal afwachten.

GTA 6 hacker onderdeel van grotere groep

De politie verdenkt de hacker ervan onderdeel te zijn van de hackersgroep Lapsus$. Die groep is naar verluidt niet alleen verantwoordelijk voor het lek bij Rockstar, maar ook voor andere digitale inbraken. Zo zou de groep achter hacks bij Nvidia, Uber en Microsoft hebben gezeten.
Na de gelekte gameplay van GTA 6 werd ook duidelijk dat de daders de broncode van de game hebben bemachtigd. Via het GTA forum werden medewerkers van Rockstar en Take-Two opgeroepen om contact te zoeken met de hacker, zodat er ‘onderhandeld’ kon worden over de code.