FBI helpt mee om GTA 6 hackers op te sporen

News
dinsdag, 20 september 2022 om 13:00
gta artworkf1675766953
Afgelopen weekend werden er enorm veel beelden van GTA 6 gelekt, nadat hackers veel data van Rockstar hebben gestolen. Volgens Uber is de FBI nu ingeschakeld om de hackersgroep op te sporen.
Rockstar is niet het enige slachtoffer van de groep hackers die allerlei GTA 6 gameplay en de broncode hebben bemachtigd. De groep is namelijk al een tijdje bezig om in te breken bij grote bedrijven, om er vervolgens vandoor te gaan met waardevolle data.
De lijst van slachtoffers bestaat onder andere uit Microsoft, Samsung, Nvidia en Uber. Laatstgenoemde bedrijf deelt dat in een nieuwe verklaring. Uber is overgegaan op drastische stappen om de verantwoordelijke hackers voor de rechter te krijgen.

“Er zijn berichten dat dezelfde personen de videogame-ontwikkelaar Rockstar hebben geïnfiltreerd. Wij werken nauw samen met de FBI en de Department of Justice over de kwestie en zullen blijven doorgaan om hun werk te ondersteunen.”

Wat is het doel van de GTA 6 hack?

Ondanks dat Rockstar zeer teleurgesteld is dat gamers op deze manier voor het eerst in aanraking zijn gekomen met GTA 6, is er ook een groter probleem voor de ontwikkelaar. Het doel van de hackers was namelijk niet zozeer om de gameplay te tonen aan fans van de reeks, maar om een waardevoller bezit te stelen: de broncode van GTA 6.
Via het GTA Forum heeft een hacker geclaimd dat hij op zoek is naar contact met een medewerker van Rockstar of Take-Two, om een deal te sluiten. Het is niet impliciet gemeld dat de groep losgeld eist voor de broncode, maar het feit dat er een klein gedeelte van de code al is getoond, maakt veel duidelijk.

Populair Nieuws