GTA 6 hacker opgepakt door Britse politie

News
maandag, 26 september 2022 om 12:30
gta 6f1658229727
Onlangs kwamen er beelden van GTA 6 naar buiten, maar niet op een manier waar Rockstar blij mee was. De beelden waren namelijk verkregen in een hack. De zaal werd serieus genomen door de autoriteiten en inmiddels is een verdachte aangehouden.
De City of London Police heeft een tiener van 17 jaar aangehouden voor verschillende vergrijpen, waaronder het misbruik van een computer. Hij wordt ervan verdacht te hebben gehackt. De politie bevestigt niet dat deze tiener verantwoordelijk is voor het hacken van Rockstar, maar volgens journalist Matthew Keys is dat wel het geval.
Daarnaast zou de tiener ook verantwoordelijk zijn voor een hack bij Uber. Eerder was hij ook gearresteerd, volgens Keys voor het hacken van Microsoft en Nvidia, waardoor hij ook verdacht wordt van het schenden van de voorwaarden van zijn borgtocht. Hij zou banden hebben met het hackerscollectief Lapsus$.
De verdachte is inmiddels voor een jeugdrechter verschenen, maar wat daaruit is gekomen is nog onbekend. De zaak is in ieder geval nog niet gesloten. Bronnen van Matthew Keys verwachten dat er nog meer arrestaties zullen volgen in deze zaak.

Wat is er gelekt van GTA 6?

Bij het GTA 6 lek zijn enkele beelden van een vroege build van de game gelekt, evenals de source code van de game. Rockstar was erg teleurgesteld dat de eerste beelden van de game op zo’n manier naar buiten moesten komen, zeker omdat ze dus verre van af waren. Gelukkig verwacht het bedrijf geen serieuze verstoring van de ontwikkeling van de game.