Update - Rockstar teleurgesteld door gelekte GTA 6 gameplay

News
maandag, 19 september 2022 om 15:30
gta 6f1658229727
Groot nieuws omtrent GTA 6. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag zou er sprake zijn geweest van een groot datalek bij Rockstar. Daarbij is er gameplay van GTA 6 eerder dan de bedoeling was naar buiten gekomen.

Update - Rockstar reageert officieel op gelekte GTA 6 gameplay

Hoewel er wel vaker gameplay lekt van games die zich nog in een vroege fase van ontwikkeling begeven, heeft Rockstar besloten om officieel te reageren op de gelekte beelden. Daarmee is ook bevestigd dat het inderdaad alpha gameplay was van GTA 6. In een verklaring op Twitter zegt de ontwikkelaar dat het 'teleurgesteld is' dat details van de game op deze manier zijn gedeeld.
Het GTA 6 lek komt voort uit een hack op het netwerk van Rockstar. Vooralsnog verwacht de studio geen effect op de diensten van live-service games of titels die nog in ontwikkeling zijn.

Origineel bericht

Via het lek krijgen we eerste echte indruk van GTA 6. Hoe de beelden uit zijn gelekt is niet bekend. Het lijkt te gaan om een hacker. Op beelden die al snel viraal gingen is zowel gameplay als de broncode van GTA 6 te zien. In totaal zouden er rond de negentig video’s van GTA 6 te zijn uitgelekt. Een flink aantal zijn te zien via GTAForums, waar we twee personages van de game in actie zien. Het zou gaan Jason en Lucie die een restaurant overvallen.

Source codes ook gelekt

Naast de gameplay heeft de hacker ook een flink aantal source codes van GTA 6 uitgelekt. Dit is een flinke tegenvaller voor Rockstar, waardoor we GTA 6 nog eens extra uitstel krijgt. Wanneer we GTA 6 nu kunnen verwachten is nog maar de vraag. Er was nog geen releasedatum voor GTA 6, maar het wachten zal nu waarschijnlijk nog langer gaan duren.

GTA 6 geruchten

De laatste jaren volgen veel geruchten rond GTA 6 elkaar af. Op het moment is er nog veel onzeker over GTA 6. Betrouwbare insiders beweren dat de game voor het eerst in de recente geschiedenis van de reeks een vrouwelijke protagonist krijgt. Dit is dan ook terug te zien op de uitgelekte beelden, waardoor het gerucht flink wordt versterkt. GTA 6 zou zelfs twee protagonisten krijgen, een man en een vrouw.
Het duo zou zijn veel weg hebben van het beruchte koppel uit de jaren 30, Bonnie en Clyde. Het tweetal werd door na bankovervallen wereldberoemd. In mei 1934 kwam er na hinderlaag van de politie een einde aan de levens van Bonnie en Clyde, maar in veel media leeft het duo nog steeds voort.
Dit bericht is bijgewerkt op 19 september 2022.

Populair Nieuws