Google I/O 2021 onthult Android 12 details, Project Starline en veel meer

News
woensdag, 19 mei 2021 om 11:30
googlef1621409529
Het Google I/O 2021 evenement vond enkele uren geleden plaats, waar ook een aantal nieuwe aankondigingen werden gemaakt over de nieuwste projecten waar Google mee aan de slag is. Zo is er gepraat over nieuwe Android 12 details en een innovatieve videobel-app genaamd Project Starline.
Een hoop grote aankondigingen zijn gemaakt tijdens Google I/O 2021. Eén van die aankondigingen is de gecombineerde Wear OS x Tizen. Google combineert hiermee de Wear OS en de Tizen smartwatch, waardoor je Google Play apps zoals Maps, Pay en andere apps kan gebruiken op de smartwatch. Ook wordt batterijduur hiermee verbeterd.
Naast de Wear OS x Tizen, zijn dingen bekendgemaakt zoals de Android Auto Remote, Google Photos, Private Photos folders en een meer gedetailleerde Maps.

Google I/0 2021 maakt Android 12 details en Project Starline bekend

Tijdens het evenement zijn er ook grote details weggegeven van de Android 12. Zo is er bekend gemaakt dat het een grote UI herontwerp krijgt genaamd Material You. Met dit nieuwe ontwerp worden er kleuren toegevoegd bij knoppen, diverse elementen en zelfs het achtergrondscherm. Knoppen en andere elementen worden groter en ronder gemaakt. Ook komen er nieuwe functies naar de Android 12, zoals de privé dashboard, een nieuwe manier om Assistant te gebruiken en nog veel meer.
Bekijk hieronder het gehele Google I/O evenement:
Als laatst is het innovatieve Project Starline aangekondigd. We hebben al videobel-apps gekregen zoals Hangouts en Meets. Project Starline kan hiermee vergeleken worden. Toch brengt het een geheel nieuwe innovatie met zich mee. Zo creëert Project Starline hologrammen door gebruik te maken van hoge resolutie-camera's en geavanceerde compressie om 3D modellen te creëren. Met Project Starline kun je levensecht met een ander persoon praten door een soort van raam, alsof diegene er echt is.
Voor welke Google I/O bekendmaking ben jij het meest enthousiast? Laat het weten in de reacties!