Wat is er nieuw in de Google Meet update?

News
vrijdag, 23 april 2021 om 9:00
google home 6f1613730152
Google gaat de webversie van Meet binnenkort een nieuwe interface geven. De nieuwe UI moet onder andere duidelijker en toegankelijker zijn voor gebruikers. Naast de nieuwe uitstraling brengt Google in de komende weken ook de optie om virtuele achtergronden te gebruiken.
De update voor de interface verschijnt in mei, meldt het bedrijf via een blogpost. Het nieuwe uiterlijk zou onder andere verbeteringen moeten geven in de videofeed. Met de nieuwe interface kunnen gebruikers hun eigen webcambeeld verplaatsen, verkleinen of minimaliseren. Ook kunnen gebruikers verschillende beelden van anderen vastzetten. Bij het geven van een presentatie kunnen beelden worden verkleind om alles bij elkaar te laten passen.
Alle gespreksopties worden weergegeven in een nieuwe toolbar onderaan het venster. Hier zijn ook de knoppen voor de tekstchat en de lijst met deelnemers te vinden.

Virtuele videoachtergronden in Google Meet

Google brengt naast de extra functies voor de layout ook nog achtergronden zoals Teams en Zoom die ook al gebruiken. Hierdoor kan je heerlijk op een strand zitten terwijl je eigenlijk gewoon in je huiskamer bent. Tot nu toe werden al wel stilstaande beelden ondersteund, maar nu is er ook de mogelijkheid om bewegende achtergronden te gebruiken. Nog niet alle eigen keuze zal met deze functie werken. Op release komen er 3 achtergronden om uit te kiezen, namelijk een klaslokaal, een feest en een bos.
Met de nieuwe update komt er ook ondersteuning voor een low light-modus. Deze functie werkt voor de mobiele versie van de videodienst. De functie past de webcambeelden aan om gebruikers beter zichtbaar te maken wanneer ze in een donkere ruimte zitten, of wanneer er achter ze teveel licht is.

Populair Nieuws