Google Maps krijgt update voor coronavirusuitbraak

News
maandag, 07 september 2020 om 15:30
google home 6f1613730152
Google Maps zal binnenkort een nieuwe update krijgen waarmee mensen kunnen zien in hoeverre er op een bepaalde locatie sprake is van een coronavirusuitbraak.
Met de geüpdatet versie van Google Maps zou je kunnen zien of er een toename of afname is van het aantal besmettingen van het coronavirus. Deze informatie werd met een screenshot op Twitter gedeeld door blogger en app researcher Jane Manchun Wong.
Google maakt voor deze functie vermoedelijk gebruik van openbare data over het coronavirus van onder andere The New York Times, Johns Hopkins University en de Brihanmumbai Municipal. Wanneer deze functie op Google Maps verschijnt en hoe accuraat het is, is nog niet bekend. Google heeft daarover nog niets formeel bekend gemaakt.

Eerdere Google-updates tegen coronavirus

Deze functie is niet het eerste initiatief van Google om mensen te waarschuwen voor het coronavirus. Het bedrijf hielp bezorgopties van restaurants beter zichtbaar te maken, heeft adviezen van de World Health Organisation rondom het coronavirus en het laatste nieuws over COVID-19 toegankelijker gemaakt in Google Search.
Ook is een verbeterde versie van Google Travel opgezet om onveilige gebieden waar het coronavirus heerst te vermijden. Daarnaast blijft de zoekgigant doorwerken aan een corona-tracker die mensen op hun smartphones kunnen downloaden.

Populair Nieuws