Facebook werkt mogelijk aan eigen Android smartwatch

News
maandag, 15 februari 2021 om 11:00
facebookf1613037002
De wereld van smartwatches wordt steeds interessanter, met unieke functies die niet in smartphones geïmplementeerd kunnen worden. Facebook ziet er ook heil in en is naar verluidt bezig met haar eigen smartwatch die draait op Android software.
Hoewel Facebook natuurlijk een extreem succesvol social media platform is, wordt er slechts een fractie verdiend met de advertenties die op de site en in de applicatie worden getoond. De echte inkomstenbron komt voort uit de persoonlijke gegevens die mensen delen met Facebook en vervolgens worden doorverkocht of voor andere doeleinden worden gebruikt,
Er zijn alleen nog bergen aan data waar Facebook geen toegang tot heeft, omdat het techbedrijf in bepaalde takken niet actief is. Helemaal als het verplicht wordt om WhatsApp en Instagram te verkopen. Volgens The Information wil Facebook nu in een nieuwe markt doorbreken. De publicatie stelt namelijk dat het bedrijf werkt aan haar eigen smartwatch, die draait op een open source versie van Android. Daarmee wil het bedrijf concurreren met techfabrikanten als Samsung, Apple en Fitbit.

Wat wil Facebook doen met haar smartwatch?

Vier bronnen van The Information melden dat de smartwatch van Facebook voornamelijk een apparaat moet zijn dat een verlengde wordt van het social media platform. Via de smartwatch zouden gebruikers berichten op Facebook moeten kunnen versturen, maar daarnaast zal er ook een grote focus komen op het monitoren van je gezondheid en het bijhouden van je sportprestaties.
Heel verschillend klinkt dat niet van andere smartwatches, die al soortgelijke functies hebben. De Facebook smartwatch zou naar verluidt alleen een unieke functie krijgen om zich te onderscheiden van de rest: een eigen cellulaire verbinding. Dat betekent dat je niet verbonden moet zijn met een smartphone om berichten te kunnen versturen. Daarnaast zou de smartwatch ook even goed moeten werken op Android als op iOS, wat met de huidige apparaten vaak niet het geval is. De eerste versie staat gepland voor 2022, met meteen al een tweede versie in de steigers voor 2023.