Misleidende apps in de Play Store krijgen hardere aanpak van Google

News
vrijdag, 30 april 2021 om 15:30
google home 6f1613730152
Je kent ze wel, de misleidende apps in de Play Store van Google die je constant vertellen dat ze de beste app van het jaar zijn. Google gaat een flink hardere aanpak hanteren om deze apps de kop in te drukken.
Eindelijk geen misleidende apps meer in de Play Store van Google, het zou toch heel prettig zijn. Google lijkt nu eindelijk zelf ook tot die conclusie gekomen te zijn. De techgigant is namelijk van plan om een veel hardere aanpak in te zetten tegen deze misleidende apps in de Play Store. Zo mogen titel van apps niet meer dan 30 tekens meer bevatten en komt er een harde ban op het aanprijzen van de app als 'gratis' of 'nu in de aanbieding'.
Daarnaast gaat Google ook de misleidende apps in de Play Store weren die constant aanprijzen dat ze de 'app van het jaar' zijn. Het was natuurlijk al zo bijzonder dat ruim twintig apps de app van het jaar 2020 waren, je zou namelijk denken dat het er eigenlijk maar één kan zijn. De techgigant wil met de hardere aanpak vooral bereiken dat het voor de consument vanuit een oogopslag duidelijk wordt met wat voor een app ze te maken hebben. Dat is nu namelijk nog redelijk onduidelijk door de verschillende misleidende apps in de Play Store.

Misleidende apps in de Play Store

Voordat Google de hardere aanpak voor misleidende apps in de Play Store inzet, krijgen ontwikkelaars nog wel even de kans om hun apps aan te passen, zodat ze niet langer misleidend zijn. Momenteel heeft Google dan ook nog geen concrete datum gegeven en zullen we nog even geduld moeten hebben. In ieder geval heeft de techgigant wel duidelijk gemaakt dat het een zero-tolerance-policy gaat hanteren, iedere app die niet voldoet aan de eisen wordt verwijderd uit de Play Store.
Ontwikkelaars van de misleidende apps zullen nu even moeten knutselen, gelukkig heeft Google de kosten voor ontwikkelaars laatst wel verlaagd zodat het de ontwikkelaars niet al te veel geld zal kosten. Aan de andere kant is Google ook geen heilig boontje, want de zoekmachine kreeg laatst veel kritiek toen bleek dat het data verzamelde via de incognito-modus van Google Chrome.