Geliefde Rockstar game krijgt mogelijk toch remaster

News
woensdag, 28 juni 2023 om 13:00
red dead redemption 1f1652950472
Rockstar heeft het zo druk met GTA 6 dat andere projecten er mogelijk onder lijden. Er waren vorig jaar namelijk berichten dat remasters van een aantal oudere games waren geschrapt om de focus op GTA 6 te leggen. Maar nu lijkt er toch iets te gaan gebeuren met één van die games die geen remaster kreeg.
GTA is zonder twijfel de grootste reeks van Rockstar, dus het is niet onlogisch dat hij wat meer aandacht krijgt dan andere games. Maar titels als Red Dead Redemption zijn ook erg geliefd. Het was dan ook een bittere pil toen vorig jaar naar buiten kwam dat een next-gen update van Red Dead Redemption II en een remaster van Red Dead Redemption geschrapt waren, mogelijk omdat Rockstar zich op GTA 6 wilde richten.
Maar opvallend genoeg is één van die games nu ineens weer opgedoken. In Zuid-Korea heeft Red Dead Redemption ineens een leeftijdsclassificatie gekregen. Uitgever Take-Two zou de game bovendien pas recent hebben ingediend voor een beoordeling.

Krijgt Red Dead Redemption een remaster?

Leeftijdsclassificaties worden niet uitgedeeld aan games die niet bestaan en met name de Koreaanse classificaties onthullen nog wel eens titels die nog niet zijn aangekondigd. Dat doet vermoeden dat Red Dead Redemption op één of andere manier opnieuw wordt uitgegeven. Het kan gaan om een port, remaster of zelfs een volledige remake, maar om welke optie het gaat is niet op te maken uit de klassificatie.
Wanneer we duidelijkheid krijgen is even afwachten. Er is in ieder geval niets officieel onthuld over een nieuwe uitgave van Red Dead Redemption. Wel weten we zeker dat GTA 6 in de maak is. Naar verluidt wil Rockstar die game volgend jaar uitbrengen.