Cloud gaming wordt voorlopig nog geen prioriteit voor Sony

News
woensdag, 28 juni 2023 om 12:30
project q playstationf1686218815
Sony is bezig met het testen van streaming voor PS5 games en andere investeringen op het gebied van cloud gaming. Maar voorlopig zal het nog geen groot onderdeel worden van PlayStation.
De laatste jaren wordt er op verschillende manieren gezocht naar de volgende evolutie voor de game-industrie. Zo lijkt de ‘ouderwetse’ manier van gamen, door een console aan te sluiten op een TV, meer te gaan verdwijnen in de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan de vele handhelds die op de markt komen, maar ook de focus op cloud gaming.
Hoewel er nog niet heel veel succes is geboekt met cloud gaming, zo besloot Google om de stekker uit Stadia te trekken, wordt er wel veel in geïnvesteerd. Microsoft breidt cloud gaming steeds verder uit met Game Pass en Sony heeft eerder deze maand aangegeven tests uit te voeren met het streamen van PS5 games. Dat hangt ook samen met Project Q, die nieuwe ‘handheld’ van Sony.
Toch wordt cloud gaming nog geen groot onderdeel van Sony, zo blijkt uit uitspraken van CEO Jim Ryan tijdens de hoorzitting tussen Microsoft en de FTC. Dat meldt VGC. Ryan ziet cloud gaming pas groot worden in de komende jaren en dan zal het ook pas een groter onderdeel worden van Sony.

“Het ligt er natuurlijk aan hoe je significant definieert, maar ik zou zeggen dat cloud-technologie een betekenisvolle component wordt hoe gamers hun games spelen tussen 2025 en 2035.”

De cloud onderdeel van PlayStation Plus

Vorig jaar heeft Sony cloud gaming ook onderdeel gemaakt van PlayStation Plus. Eerst viel die mogelijkheid onder PlayStation Now, maar die dienst is geschrapt met de lancering van de verschillende PS Plus tiers. Spelers met een PS Plus Premium-abonnement kunnen games van oudere PlayStation consoles streamen via de cloud.

Populair Nieuws