Red Dead Redemption 2 niet meer speelbaar na Windows 11 update

News
zondag, 02 april 2023 om 12:00
red dead redemption 2 headerf1636361601
Eerder deze week bracht Microsoft een nieuwe update uit om verschillende problemen op te lossen, maar de update bracht een nieuw probleem met zich mee. Sinds de update is voor sommige spelers Red Dead Redemption 2 namelijk niet meer speelbaar.
Op 28 maart kwam Microsoft met een nieuwe Windows 11 update. Deze update moest verschillende problemen oplossen en de zoekervaring van de taakbalk verbeteren. Alleen zorgt deze update er nu voor dat Red Dead Redemption 2 niet meer speelbaar is voor veel spelers die de Rockstar Games Launcher gebruiken.
  • Haal nu Red Dead Redemption voor de PS4 of Xbox One in huis!
Microsoft is zich bewust van het probleem en beschrijft het als volgt: wanneer je op de play-knop drukt, wordt er naar ‘loading’ gewisseld. Alleen laadt het spel helemaal niet, maar verandert het weer in ‘play’. De game spelen lukt dus niet.
Microsoft laat weten samen met Rockstar Games het probleem te onderzoeken en meer informatie naar buiten te brengen zodra dat mogelijk is. De techgigant geeft voor nu een tijdelijke oplossing, namelijk je PC updaten naar Windows 11 versie 22H2.

Red Dead Redemption nog steeds populair

Red Dead Redemption is nog altijd zeer populair. Afgelopen november bleek de game namelijk populairder dan ooit op PC. Op Steam behaalde de game een piek van 66,492 gelijktijdige spelers. Het vorige record, afkomstig uit december 2019, lag op 55,271 spelers. Als jij Red Dead Redemption nog geen kans hebt gegeven, maar wel nieuwsgierig bent, lees dan onze review voor de console-versie of voor de PC-versie.