FTC wil meer weten over Call of Duty deals van Microsoft

News
donderdag, 16 maart 2023 om 13:00
call of duty modern warfare 2 headerf1666858860
Een grote zorg rondom de overname van Acitvision Blizzard door Microsoft, is dat de Xbox-maker verschillende gote franchises exclusive kan maken. Om die zorg te verlichten sluit Microsoft allerlei deals om Call of Duty en andere games naar platforms van concurrenten te brengen. Maar de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) vindt de details over die deals veel te vaag.
Hoewel de overname van Activision Blizzard in sommige landen is goedgekeurd, gaat het in de VS, het VK en de EU allemaal wat minder soepel. De grote zorg is dat Microsoft te machtig wordt als het Call of Duty een Xbox exclusive kan maken. Microsoft heeft daarom deals gesloten met Nintendo, Nvidia en een aantal minder bekende partijen om Activision Blizzard games naar andere platforms te brengen.
Dat is overduidelijk bedoeld om de overname erdoor te krijgen, zo meent ook de FTC. Maar de waakhond is niet te spreken over hoe weinig details er over die deals zijn. Microsoft deelt geen enkele documenten of communicatie over de deals die met kleinere partijen zijn gesloten. De FTC vindt dat Microsoft deze deals niet als verdediging van de overname kan gebruiken als er maar zo weinig over de voorwaarden bekend is.

Geen Call of Duty deals als het aan Sony ligt

De zorg dat Call of Duty bij spelers verdwijnt is vooral aanwezig bij Sony. Microsoft heeft de PlayStation-maker weliswaar een deal aangeboden, maar daar zit Sony niet op te wachten, want het bedrijf wil de hele deal stoppen. Het bedrijf is ook bang dat als het wel een deal aanneemt, Microsoft bewust bugs in de PlayStation-versie van Call of Duty gaat stoppen.
Mocht je overigens interesse hebben in de nieuwste Call of Duty, maar nog niet overtuigd zijn om hem te kopen, dan is er goed nieuws. Je kunt de game nu namelijk gratis proberen. De multiplayer is de komende vier dagen voor iedereen zonder kosten te spelen.