James Gunn pakt de leiding over belangrijke DC film

News
donderdag, 16 maart 2023 om 13:30
Het aanbod van DC Studios gaat flink op de schop. Vorig jaar werden James Gunn en Peter Safran aangesteld om een hele nieuwe aanpak van het DCEU op te zetten. Ondanks zijn rol als studiobaas heeft Gunn alsnog tijd om een belangrijke nieuwe film te regisseren.
DC probeert nu al jaren om een Marvel-achtig gedeeld filmuniversum op te zetten rondom haar bekende en minder bekende superhelden. Maar het wil tot nu toe nog niet zo goed van de grond komen als het MCU. Het is de bedoeling dat er na The Flash nieuw leven in geblazen wordt, met gevierd Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn aan de leiding.
Hoewel Gunn het dus in principe druk heeft als medeverantwoordelijke voor alle DC-films, heeft hij toch tijd om één van de films zelf te regisseren. Het gaat om de film Superman: Legacy, die tevens door Gunn geschreven is. Deze moet in 2025 uitkomen en is de eerste van een reeks films die uitgestippeld is door Gunn en Peter Safran.

Waar gaat Superman: Legacy over?

Al te veel verhaaldetails zijn natuurlijk nog niet bekend over de nieuwe Superman-film. Wel weten we dat Henry Cavill de rol niet meer gaat spelen, omdat Gunn een jongere Superman wil. Die jongere held moet in de film overeenkomsten zien te vinden tussen zijn Kryptonian-achtergrond en zijn opvoeding als Clark Kent.
Hoewel de nieuwe Superman dus niet gespeeld wordt door Cavill heeft James Gunn eerder aangegeven dat er mogelijk in de toekomst een andere rol is weggelegd voor de acteur. Andere DC-acteurs kunnen mogelijk wel hun rol houden binnen de nieuwe plannen. Maar daarover is nog niets officieel.