Microsoft: “Er komen nog meer Call of Duty deals”

News
dinsdag, 14 maart 2023 om 17:30
modern warfare 2 2022f1651216285
Wie na de overname van Activision Blizzard door Microsoft nog wel een niet Call of Duty kan spelen is een veelbesproken onderwerp. Om de zorgen van marktautoriteiten weg te nemen heeft Microsoft al de nodige deals gesloten om de franchise naar andere platforms te brengen. Daar houdt het bedrijf bovendien niet mee op.
Het heeft er af en toe schijn van dat alleen Call of Duty er toe doet in de hele Activision Blizzard overname. De beschikbaarheid van de game op platforms buiten Xbox is een groot discussiepunt. Angst dat Microsoft de reeks ooit een exclusive zal maken zijn belangrijke redenen dat de deal volgens Sony en andere tegenstanders niet door mag gaan.
Maar Microsoft heeft al deals met Nintendo en Nvidia om Call of Duty zeker 10 jaar beschikbaar te maken op hun platforms. Nu komt ook de onafhankelijke clouddienst Boosteroid daarbij. Bovendien laat Microsoft-baas Brad Smith aan The Wall Street Journal weten dat het daar niet bij blijft: er volgen nog meer deals.
Het doel is natuurlijk om de Activision Blizzard deal erdoor te krijgen. Als Microsoft maar genoeg deals sluit om het aantal spelers dat potentieel Call of Duty kan spelen genoeg vergroot, is het argument dat de deal de franchise bij spelers wegneemt niet zo sterk meer. Het wordt dan moeilijk om een rechter te overtuigen dat de overname schadelijk is, meent Brad Smith.

Sony wil geen Call of Duty deal

Microsoft heeft nu dus drie Call of Duty deals, maar dat hadden er al vier kunnen zijn. Er is namelijk ook een tienjarig contract aangeboden aan Sony, maar die wilde niet tekenen. Jim Ryan heeft inmiddels openlijk toegegeven dat hij geen Call of Duty-deal wil, maar een volledige stop van de Activision Blizzard overname.