'PlayStation-baas wil geen nieuwe Call of Duty-deal, maar alleen de overname stoppen'

News
vrijdag, 10 maart 2023 om 13:30
call of duty modern warfaref1650897229
Sony doet er alles aan om de overname van Activision Blizzard te stoppen. Naar verluidt heeft PlayStation-baas Jim Ryan zelf gezegd dat hij geen nieuwe Call of Duty-deal wil en maar één duidelijke missie heeft.
De overname van Activision Blizzard is ondertussen uitgelopen tot een complete soap. Terwijl Microsoft er alles aan doet om twijfels weg te nemen, blijft Sony komen met nieuwe argumenten tegen de deal. Zo draait de overname nu vrijwel volledig om de Call of Duty-franchise en de exclusiviteit daarvan.
Om twijfels over dat laatste weg te nemen, heeft Microsoft een deal gesloten met Nintendo en Nvidia, om de Call of Duty games voor de komende tien jaar naar hun platforms te brengen. Dezelfde deal ligt ook klaar voor Sony, maar die is volgens Microsoft nog steeds niet ondertekend.
Daar is een duidelijke reden voor, volgens Lulu Cheng Meservey, de CCO van Activision Blizzard. Jim Ryan zou namelijk zelf hebben gezegd dat hij ‘geen nieuwe Call of Duty-deal wil, maar simpelweg de overname wil blokkeren’. Dat meldt Tom Warren op Twitter. De uitspraak van de PlayStation-baas zou gemaakt zijn op 21 februari, toen er vertrouwelijke gesprekken werden gevoerd in Brussel met de EU.

Meer bugs in Call of Duty?

De houding van Ryan zou ook het nieuwe argument van Sony tegen de overname verklaren. Bij het Britse Consumer and Markets Authority heeft de Japanse uitgever nu namelijk de vrees uitgesproken dat Microsoft bewust meer bugs zal stoppen in de PlayStation-versie van Call of Duty. De uitgever zou het mogelijk zelf doen door middel van latere updates.
Volgens Sony zouden klanten daarmee het vertrouwen ‘in PlayStation als een Call of Duty-platform verliezen’. Microsoft reageerde op het nieuwe argument dat het simpel oplossingen heeft aangeboden om ‘de zorgen die geuit zijn op te lossen’ en dat het nu aan het CMA is om te kiezen.

Populair Nieuws