Sony vreest dat PlayStation-versie Call of Duty vol bugs zit

News
donderdag, 09 maart 2023 om 11:00
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
Sony heeft nu een nieuw argument tegen de overname van Activision Blizzard. De Japanse uitgever vreest namelijk dat Microsoft de PlayStation-versie van Call of Duty vol met bugs zal stoppen.
Met man en macht probeert Sony de overname van Activision Blizzard tegen te houden. Eerst probeerde de uitgever dat te doen met een mogelijke exclusiviteit voor Call of Duty, verreweg de grootste en belangrijkste franchise van het bedrijf. Microsoft heeft alleen deals gesloten met Nintendo en Nvidia om waakhonden ervan te overtuigen dat dat niet het geval is. Diezelfde deal ligt bovendien klaar voor Sony om ondertekend te worden.
Daarom is Sony nu met een nieuw tegenargument gekomen, zo valt te lezen in een document die deze week is gepubliceerd door het Britse Competition and Markets Authority (CMA). Sony vreest namelijk dat Microsoft expres ‘de kwaliteit en prestaties’ van Call of Duty op PlayStation zal verminderen.
Dat niet alleen, Microsoft zou mogelijk zelfs een PlayStation-versie uitbrengen ‘waarin bugs en fouten in de latere levels of na latere updates de kop op steken’. Met zulke fouten zullen spelers volgens Sony ‘hun vertrouwen in PlayStation als plek om Call of Duty te spelen verliezen’.

De oplossing voor het probleem?

Als het aan Sony ligt zijn er maar twee manieren om het probleem te voorkomen. Of de deal moet helemaal geschrapt worden of Call of Duty moet geen onderdeel worden van de franchise. Dat betekent dat Activision Blizzard de gamereeks eerst zou moeten verkopen aan een andere partij.
Microsoft heeft in een statement aan Eurogamer gereageerd op de uitlatingen van Sony. Daarin staat dat Microsoft ‘oplossingen heeft aangeboden om de zorgen die geuit zijn op te lossen, waaronder een garantie voor gelijkheid tussen Xbox- en PlayStation- versies’. Volgens Microsoft is het nu aan het CMA om de games ‘beschikbaar te maken voor meer spelers’ of ‘Sony, de dominante marktleider, te beschermen’.