Epic Games topman weet precies wat hij wil doen met Fortnite film

News
vrijdag, 21 april 2023 om 16:00
fortnite seizoen 6 4f1615896861
Na het succes van The Last of Us en The Super Mario Bros. Movie lijken gameverfilming nu booming business. Toch is Epic Games voorlopig niet van plan om een Fortnite film te maken. De CCO weet wel al wat hij wil gaan doen met een mogelijke film.
Lange tijd zijn gameverfilmingen een dramatisch genre geweest. Een lange lijst aan direct-to-DVD en fantasieloze films hebben het imago van gameverfilmingen te grabbel gegooid. De laatste jaren worden er alleen eindelijk echt tijd, liefde en geld gestoken in projecten over games.
Dat betaalt zich nu uit, met grote successen als The Last of Us, The Super Mario Bros. Movie en Netflix-series als Arcane en Cyberpunk Edgerunners. De deur lijkt dan ook open te staan voor andere succesvolle gameverfilmingen, maar daar speelt Epic Games voorlopig niet op in.
In gesprek met Collider laat Donald Mustard, de Chief Creative Officer van Epic Games, namelijk weten dat er niet actief gewerkt wordt aan een Fortnite film. Dat betekent niet dat we nooit een film krijgen van de populaire battle royale shooter.

“Ik wil dingen doen die authentiek voelen en een geweldig verhaal hebben. Dus het is niet iets waar we nu actief aan werken. Ik zeg niet dat het nooit zal gebeuren. Sterker nog, ik weet precies wat ik zou doen. Ik heb momenteel alleen geen tijd.”

Snel groen licht voor Fortnite film

Als Epic Games toch besluit om een film over Fortnite te maken, dan zal dat volgens Mustard waarschijnlijk gaan via productiemaatschappij AGBO. Epic heeft namelijk al geïnvesteerd in dat bedrijf, wat een samenwerking erg makkelijk zou maken.
Volgens de CCO zou het daarnaast ook niet moeilijk zijn om een andere studio eraan te laten werken. Mustard stelt dat een Fortnite film ‘binnen een seconde groen licht krijgt bij elke studio’.

Populair Nieuws