3 redenen om Cyberpunk Edgerunners nu te checken op Netflix

Article
zaterdag, 08 oktober 2022 om 12:00
cyberpunkedgerunners 3f1665143201
De wereld van Cyberpunk 2077 is nu uitgebreid met een animatie-serie op Netflix. Maar is Cyberpunk Edgerunners het kijken waard? Dit zijn 3 redenen waarom je de serie nu moet checken!

Sterk verhaal en karakters

Cyberpunk Edgerunners speelt zich net zoals Cyberpunk 2077 af in Night City, waar je elke dag een grote kans maakt om op allerlei verschillende manieren het loodje te leggen. Dat wordt al meteen goed duidelijk in de openingsscene van Cyberpunk Edgerunners, want daarin maakt een cyberpsycho - iemand die is doorgedraaid door alle cybernetische upgrades - gehakt van een heel leger aan politieagenten. Totdat hij zelf in een grote plas bloed achterblijft, nadat de speciale MaxTac-troepen erbij zijn geroepen.
Na de spectaculaire opening wordt het gas teruggenomen om kijkers kennis te laten maken met de sterke cast aan karakters. Al snel kom je meer te weten over de jonge protagonist David Martinez (Kenichiro Ohashi) en hoe hij bij een groep wetteloze Cyberpunks terecht komt, inclusief de intimiderende leider Maine (Hiroki Tochi) en de mysterieuze, maar aantrekkelijke Lucy (Aoi Yuki).
Het verhaal maakt in de tien afleveringen een aantal verrassende wendingen, waardoor je constant door wil blijven kijken. Je zal alleen wel even rust moeten nemen af en toe, want Cyberpunk Edgerunners is een explosief feestje voor je ogen. De animatie is flitsend, het geweld is zeer extreem en er zitten ook de nodige expliciete scènes in. Niet een serie die dus voor elke doelgroep geschikt is, maar wel één die perfect is voor liefhebbers van de Cyberpunk-wereld.
cyberpunk edgerunners season1 episode3 00 11 24 03f1665143328

Referenties naar Cyberpunk 2077

Een andere reden waarom fans van Cyberpunk 2077 de serie moeten kijken, is door de vele referenties die in de show zitten. Ze worden gelukkig niet geforceerd, maar passen juist naadloos in de serie. Het is dan ook goed duidelijk dat Studio Trigger nauw heeft samengewerkt met ontwikkelaar CD Projekt RED.
Zo zal Keanu Reeves niet plotseling verschijnen in Cyberpunk Edgerunners, maar komen er af en toe wel een paar zij-karakters voorbij. En natuurlijk zullen fans van de franchise grote bedrijven als Arasaka en Militech of belangrijke locaties als The Afterlife meteen herkennen.
En ook andere elementen zijn geplukt uit de game, maar voelen juist aan. Wanneer bijvoorbeeld iemand aan het hacken is, dan zie je dezelfde interface als uit de game. Datzelfde geldt voor een flinke dosis aan eddies dat wordt bijgeschreven na het voltooien van een klus. Het zijn dat soort elementen waardoor Cyberpunk Edgerunners perfect aansluit op de game, maar ook zonder voorkennis te kijken is.
cyberpunk edgerunners 048f1665143390

Inspiratie voor de game

Ongeacht of je Cyberpunk 2077 wel of niet hebt gespeeld, na het kijken van Cyberpunk Edgerunners zal het zeker (weer) gaan kriebelen. Dat komt doordat alles in de serie mogelijk is in de game en een inspiratiebron voor nieuwe en ervaren spelers is.
Heb je bijvoorbeeld nog nooit de Sandevistan gebruikt in Cyberpunk 2077, dan zal je na het kijken van de serie ongetwijfeld de bekende enhancement van David Martinez uit willen proberen. Of je wil juist een echte netrunner van de je karakter maken, net zoals Lucy in Cyberpunk Edgerunners.
Je zal ook niet de enige zijn die na het kijken van de serie zin heeft om Cyberpunk 2077 op te starten. Sinds de release van de Netflix serie is het aantal spelers enorm gestegen. En er is ook nog meer goed nieuws, want CD Projekt RED heeft net een vervolg op de game aangekondigd. Er is dus ook nog iets moois om naar uit te kijken!