The Last of Us verslaat House of the Dragon

News
woensdag, 15 maart 2023 om 10:30
bella ramseyf1673952424
Dat The Last of Us goed in de smaak viel bij het publiek is inmiddels wel duidelijk. Er waren veel positieve reacties op de serie en de kijcijfers vielen ook zeker niet tegen. Nu blijkt zelfs dat de serie een ander HBO Max paradepaardje heeft verslagen.
In de latere seizoenen was Game of Thrones één van de best bekeken series ooit. Het was dan ook geen grote verrassing dat House of the Dragon het vorig jaar ook goed deed. De Game of Thrones prequel had op de avond dat de eerste aflevering werd uitgezonden al enorm veel kijkers voor een HBO première.
Maar The Last of Us is erin geslaagd om over het geheel bekeken meer kijkers te trekken. Volgens HBO hebben de eerste zes afleveringen gemiddeld 30,4 miljoen kijkers per stuk getrokken (via The Hollywood Reporter). De eerste aflevering staat zelfs op 40 miljoen kijkers. Als dat gemiddelde volgehouden kan worden met de laatste afleveringen, heeft The Last of Us uiteindelijk meer kijkers dan House of the Dragon, dat per aflevering op ongeveer 29 miljoen kijkers kon rekenen.

Wanneer komt The Last of Us seizoen 2 naar HBO Max?

Het succes van The Last of Us wierp al snel zijn vruchten af, want na de eerste aflevering duurde het niet lang voordat seizoen 2 groen licht kreeg. Het is nog niet bekend wanneer dat tweede seizoen zal verschijnen. Wel ziet het ernaar uit dat seizoen 2 dit jaar al kan gaan beginnen met filmen.
Zoals seizoen 1 de gebeurtenissen van The Last of Us Part 1 naar tv brengt, is het verhaal van seizoen 2 dat van de tweede game. Het ziet er alleen naar uit dat de tweede game niet in één seizoen past. Waarschijnlijk wordt The Last of Us dus een serie van minstens drie seizoenen.

Populair Nieuws