Super Mario Bros. Movie stevent af op indrukwekkend record

News
maandag, 17 april 2023 om 13:00
the super mario bros movie ov st 9 jpg sd high copyright 2022 nintendo and universal studiosf1681728197
In de eerste week heeft The Super Mario Bros. Movie meteen goede zaken gedaan en dat lijkt nog niet af te remmen. Daarmee stevent de film van Nintendo en Illumination af op een indrukwekkend record.
Super Mario is het bekendste gamepersonage en ondanks dat hij alweer 42 jaar oud is geliefd bij een enorm breed publiek. Het is dan ook niet zo vreemd dat The Super Mario Bros. Movie veel bezoekers trekt, maar de nieuwe film loopt wel heel lekker.
Deadline meldt namelijk dat The Super Mario Bros. Movie al 678 miljoen dollar in het laatje heeft gebracht wereldwijd in minder dan twee weken tijd. De verwachting is dan ook dat de film snel over een omzet van 1 miljard dollar heen gaat. Daarmee zou het de eerste film in 2023 zijn die de mijlpaal bereikt. Het lijkt nu alleen de vraag te zijn hoe ver The Super Mario Bros. Movie kan gaan.
Met een omzet boven 1 miljard dollar komt de film al snel in een lijstje met grote films. Zo zou de productie van Illumination mogelijk voorbij aan onder andere Frozen, Spider-Man: Far From Home en Skyfall kunnen gaan.

Mario mist nog grote markt

Eén van de redenen waarom The Super Mario Bros. Movie nog veel verder kan stijgen, is het gebrek aan een belangrijke markt. Opvallend genoeg is de film namelijk nog niet uitgekomen in Japan. Het thuisland van Nintendo krijgt The Super Mario Bros. Movie pas op 28 april.
Animatiefilms doen het bovendien goed in Japan. Maar liefst zeven van de tien films met de meeste omzet in Japan zijn geanimeerd. Frozen haalde alleen al 190 miljoen dollar in het laatje in het land.