Fans moeten nog lang wachten op Arcane seizoen 2

News
woensdag, 12 april 2023 om 11:30
vi fightf1681290347
Het eerste seizoen van Arcane werd met open armen ontvangen door de fans. De CEO van Riot Games heeft nu alleen bekendgemaakt dat seizoen 2 van de League of Legends-serie nog een lange tijd op zich laat wachten.
Toen een animatieserie van League of Legends werd aangekondigd, trokken veel mensen hun wenkbrauwen op. Op het eerste gezicht lijkt er namelijk niet veel verhaal te zitten in een MOBA, waarin twee teams van vijf spelers het tegen elkaar opnemen. Maar de lore van League of Legends is verrassend diepgaand.
Het eerste seizoen van Arcane was dan ook een groot succes. De serie werd niet alleen door de doorgewinterde fans met open armen ontvangen, het trok ook een groot nieuw publiek aan. Het succes was alleen wel onverwachts voor Riot Games, waardoor fans nog lang moeten wachten op seizoen 2 van de serie. Dat heeft CEO Nicolo Laurent bekendgemaakt via Reddit.

“Er zijn twee redenen waarom het nog niet klaar is. Ten eerste wil je kwaliteit hebben, je wilt het niet haasten, en dat kost tijd. Dat is de goede reden. De slechte reden is dat we eigenlijk niet wisten of seizoen 1 een succes zou worden. Als we dan hadden geweten, dan waren we er meteen mee begonnen.”

De releasedatum van Arcane seizoen 2

Het lijkt erop dat Arcane seizoen 2 per aflevering wordt gemaakt. Laurent heeft namelijk ook gezegd dat hij op reis naar China de derde aflevering van het nieuwe seizoen heeft gekeken en dat er dus zeker voortgang in zit.
Maar aangezien het eerste seizoen tien afleveringen had, heeft de animatiestudio nog veel werk voor de boeg. Laurent stelt dan ook dat fans nog niet dit jaar hoeven uit te kijken naar Arcane seizoen 2. De show gaat op zijn vroegst pas weer verder ergens in 2024.