‘Microsoft niet blij met stand van zaken bij Xbox’

News
vrijdag, 21 april 2023 om 16:30
xbox series s 1f1605170067
Microsoft, Sony en Nintendo worden vaak gezien als de grote drie in de gameindustrie. Maar de drie bedrijven staan niet echt op gelijke voet. Microsoft zou bijvoorbeeld ontevreden zijn met hoe het gaat bij Xbox.
Naar aanleiding van de Activision Blizzard overname wordt er veel gekibbeld over dominantie in de game-industrie. Velen vrezen dat Microsoft te machtig wordt als het de eigenaar wordt van bijvoorbeeld Call of Duty. Maar voor zover bekend is Microsoft momenteel juist de minst machtige speler op de consolemarkt.
Het bedrijf zou bovendien ontevreden zijn over Xbox, zo meldt Jeff Grubb in de podcast Grubb’s Game Mess. Er is vorig jaar geen first party Xbox-game uitgekomen en dat is niet goed voor spelers. Er zijn altijd mensen die dat geen probleem vinden en gewoon wat oudere games die ze gemist hebben of weer willen spelen opstarten, maar er zouden veel mensen spijt hebben van hun Xbox-aanschaf.

Nieuwste Xbox-game presteert slecht

Microsoft zou ook teleurgesteld zijn over een specifieke first-party titel. Begin dit jaar verscheen Hi-Fi Rush vrijwel uit het niets, om vervolgens heel positief ontvangen te worden. De game heeft alleen lang niet het geld opgeleverd waar Microsoft op hoopte.
Waar dat precies aan ligt moet natuurlijk uitgezocht worden. Er werd veel over de game gesproken, dus aan bekendheid lijkt het in principe niet te liggen. Andere probleemfactoren kunnen de prijs of de plotselinge release zijn. Uiteraard is het feit dat de game direct op Game Pass stond, waar je vrij goedkoop een abonnement op kunt nemen, ook een mogelijke reden dat er weinig werd verdiend aan Hi-Fi Rush.