Enorme wachtrijen Diablo 4 beta zijn bewuste keuze

News
vrijdag, 24 maart 2023 om 13:30
hr1cx02use3316764104942591f1676787849
Nadat Diablo 4 vorig weekend voor een beperkt aantal gebruikers speelbaar was, kan dit weekend iedereen met de game aan de slag. Dat gaat waarschijnlijk voor veel drukte en lange wachtrijen zorgen. Dat is alleen geen onkunde, maar een bewuste keuze van Blizzard.
Open beta’s en eerste weekenden van online games zijn erom berucht dat spelers vaak lang in de rij komen te staan voordat ze daadwerkelijk kunnen spelen. Dat kan gebeuren als het aantal spelers veel groter is dan de ontwikkelaar had verwacht, maar in het geval van Diablo 4 zijn de lange wachtrijen tijdens de open beta een bewuste keuze, zo laat Blizzard weten. Het is één van de dingen die de ontwikkelaar graag wil testen voordat de game uitkomt.
Blizzard heeft op basis van de vorige beta namelijk een voorspelling van hoeveel mensen er dit weekend willen spelen. Op basis van die voorspelling worden de systemen bewust onder druk gezet, zodat Blizzard weet wat er nog moet gebeuren om die systemen klaar te maken voor de werkelijke lancering van Diablo 4. Er zullen waarschijnlijk grote wachtrijen zijn wanneer de beta begint en tijdens piekuren, maar ook daarbuiten zorgt Blizzard bewust voor wachtrijen om data te verzamelen.

Wat test Blizzard tijdens de Diablo 4 open beta?

Behalve de servers en achterliggende systemen van de game, wordt er natuurlijk nog meer getest tijdens de open beta. Zo wil Blizzard erachter komen hoe goed de verschillende classes in balans zijn, iets wat zonder feedback van spelers moeilijk te testen is. Mocht je bugs tegenkomen tijdens het spelen, dan wil Blizzard dat ook graag weten.
Mocht je trouwens op een gegeven moment genoeg hebben van Diablo, dan is er dit weekend nog een andere game die je gratis kan spelen. Marvel’s Midnight Suns is tot en met zondag namelijk gratis op consoles. Een voordeel daaraan is dat de game al een tijdje uit is en dus als het goed is geen onverwachte problemen meer heeft.